Pro zdravou pleť. Jaké pití škodí vaší pleti? Že je to alkohol či sladké limonády, to překvapí asi málokoho. Ale co taková káva?

Minerálka podraží. Bouře ve sklenici minerální vody. Vláda tento týden rozhodla, že výrobcům zvýší poplatek za čerpání minerálky o rovných 100 procent – z 6 na 12 korun za metr krychlový. Reakce Svazu minerálních vod přišla brzy…

Nápadití kavárníci. Espresso nejvyšší kvality u komunitního stolu, možnost adopce kočky přímo v kavárně nebo absinthová pralinka jako dezert. Tady je výběr pozoruhodných českých kaváren podle portálu Kudy z nudy.

Japonské dobroty. Japonské whisky jsou už nějakou dobu mezi znalci ušlechtilých destilátů uznávaným fenoménem. Začátek roku 2020 přináší na český trh dvě zajímavé novinky. Zatímco whisky Kamiki dozrává v sudech z japonského cedru, Kura Rum Cask Finish si při poslední fázi staření hoví v sudech po lokálním japonském rumu.

Soutěž s Plymouthem. Zúčastnilo se jich téměř šedesát, do finále ale postoupilo jen 21 nejlepších. Druhý ročník barmanské soutěže Gin Hub Challenge o letenky do Anglie zná jména finalistů. Je mezi nimi i váš oblíbený barman?

Dovařili. Pořád něco začíná a něco končí. Do druhé kategorie spadá Novoměstský pivovar v Praze, kde poslední pivo uvařili před několika týdny a brány definitivně zavřou ke konci ledna. Kompletní technologické vybavení je na prodej.