Na pořádání soutěže číšníků se CBA podílela vůbec poprvé, a rozhodně ne naposledy – naopak, asociace má v této kategorii velké plány. „Naší snahou je přiblížit soutěžní náplň realitě dnešních moderních gastronomických provozů,“ vysvětluje prezident CBA Aleš Svojanovský.

V sobotu 19. a neděli 20. ledna se za soutěžním pultem prostřídalo celkem 8 juniorských teatenderů a jejich výtvory porotě představující hosty sedící kolem stolu roznesl stejný počet kolegů-číšníků.

Zatímco teatendeři nad svými čajovými moři připravovali klasické čaje z portfolia společnosti Dilmah a dva nealkoholické čajové koktejly za použití vody Aquila, jejich kolegové „na place“ dbali o správný servis nápojů, péči o hosty, dobrou komunikaci či vkusné prostření stolu. Situaci jim ztěžoval i fakt, že jeden z hostů mluvil anglicky.

Vítězkou soutěže teatenderů se stala Dominika Hoffmannová ze SHŠ Bukaschool Most. Do svých mocktailů použila čaje Dilmah Green tea with Jasmine Flowers a Dilmah Prince of Kandy, ale také bazalku, okurku, levandulový sirup či růžový pepř.

Druhá v pořadí se umístila Tereza Holková z ISŠ Slavkov u Brna a třetí skončila Anh Tran My ze SŠ Charbulova Brno.

Klání juniorských teatenderů by se nemohlo uskutečnit bez podpory hlavního partnera, jímž byla značka čajů Dilmah. Dalším partnerem byla značka minerální vody Aquila.

Gastro Junior Brno byl letošní první soutěží juniorských teatenderů. Tou následující bude 27. února AHOL Cup 2019 v Ostravě.