Čtyřiadvacetkrát ovoce ze stejného sadu, destilované stejným způsobem a na stejných destilačních kotlech, avšak pokaždé jiný výsledek. Většina vzorků ještě nebyla nikdy lahvovaná a vyjma vizovických degustátorů je ještě nikdo neochutnal. Kolekce Vizovické slivovice 24 obsahuje 19 vzorků bílých slivovic a 5 zlatých slivovic stařených v dubových sudech. V balení je i degustační blok, na který si snadno poznačíte, jak vám který vzorek chutná. Vizovická slivovice 24 je v prodeji od 1. září 2018 v prodejnách R. JELÍNEK (ve Vizovicích a Brně), na e-shopu R. JELÍNEK a na www.alkohol.cz za 1 999 Kč.

Vzorky jsou řazeny od nejmladších odrůd k těm nejstarším. Jako první ochutnáte sklizeň roku 2015. Milovníci zlatých slivovic si na své přijdou v posledních pěti vzorcích, které byly uloženy na tři roky ke zrání do dubového sudu. Slivovice se tímto zráním promění v ojedinělý destilát charakteristický svou zlatou barvou a harmonicky jemnou chutí ovoce s dřevitým podtónem.

K zaznamenávání vlastních zážitků z koštování vám pomůže přiložený degustační blok. Jednotlivé vlastnosti odrůd můžete ohodnotit body od 1 do 10. Co všechno budete hodnotit? Jako správný degustátor k slivovici nejdříve přivoňte, po napití si vychutnejte její kulatou typicky švestkovou chuť a na závěr dozvuk, jaký ve vás slivovice zanechala.

V roce 2003 se společnost RUDOLF JELÍNEK rozhodla na jižní stráni vizovického údolí, v oblasti zvané Těchlov, zahájit výsadbu vlastních švestkových sadů. Dnes výsadba zabírá více než 60 ha půdy a každým rokem dochází k jejímu dalšímu rozšíření. Společnost tak krajině navrací část jejího původního rázu a využívá při tom místní specifické klimatické podmínky.