Základním úkolem soutěžících bylo vymyslet míchaný nápoj obsahující nejméně z jedné třetiny pivo. Dalším hodnoceným kritériem byla samozřejmě odborná barmanská práce a v neposlední řadě se přihlíželo k pobavení publika.

"Soutěžící mají připravenou hudbu, převleky a hodnotí se také slogan, který podtrhne jejich soutěžní výkon a propaguje vlastní koktejl. To vše sleduje odborná tříčlenná komise, která přiděluje po soutěžním výkonu a degustaci drinku body," vysvětlil systém hodnocení moderátor a jeden ze zakládajících členů soutěže Mojmír Prokeš.

V odborné komisi zasedla Tereza Plevková zastupující rodinný pivovar Chodovar. "Soutěžící jsou dobře připraveni a jejich výkony jsou opět skvělé. Věřím, že se bavíme nejen my v komisi, ale také všichni návštěvníci, kteří v krásném počasí do Chodovaru dorazili," uvedla.

Místo v komisi přijal i prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský. "Jednoznačně musí vzniknout nápoj uplatnitelný v gastronomii. Trend poznávání pivních stylů a směrů je v Evropě na vzestupu a hosté čím dál raději experimentují a poznávají nové možnosti kombinace surovin. Jeden z koktejlů, který jsme v soutěži dnes ochutnávali, byl skutečně excelentní. Ihned by se mohl zařadit do nabídky barů a uspokojit i náročné konzumenty," prohlásil prezident CBA.

"České pivo a pivo Chodovar je při mých cestách do zahraničí oblíbeným dárkem a pokud cizinci znají něco z české gastronomie, tak především tento zlatý nápoj," dodal třetí porotce Tomáš Stránský, který v komisi reprezentovat Pivní klub ČR.

Návštěvníci měli v tento den připraven v chodovoplánském pivovaru skutečně bohatý program. Ve 13 hodin prošel městysem Chodovou Planou průvod vedený dechovou kapelou Chodovarka a skupinou mažoretek, nechyběla prohlídka pivovaru s ochutnávkou piva z kouzelné kašny, řada stánků nabízela zajímavé nápoje k ochutnání. Této nabídce dominoval stánek s vlastní praženou kávou Gorana Joziče a na vedlejším baru míchali klasické i pivní koktejly barmani Zdeněk Javorský a Radim Habarta. Pivní přívěs nabízel vedle tradičního ležáku tako minerální vodu IL SANO a jarní zelené pivo Chodovar. V podvečer zahrál Fox Band a po naražení dubových soudků pivo teklo proudem. Všichni tak připili na zdravou, úspěšnou a pohodovou pivní sezónu.

Výsledky soutěže Chodovar Cup 2018

První místo v kategorii jednotlivců a Cena pivovaru Chodovar
Martin Vogeltanz
HIML HERGOT

3cl Božkov Republica Exclusive

1 cl Godet Pearadise

1,5 cl Monin Purée Ananas

1 cl Čerstvá limetová šťáva

0,5 cl Vanilkový sirup

dolít Chodovar Premium světlý

Ozdoba: sušená meruňka

První místo v kategorii skupin
Horst Bauer a Tomáš Váňa
Grandhotel PUPP Karlovy Vary

Nejlepší juniorský koktejl
Michal Vávra a David Majer
Hotelová škola Žatec

Nejnápaditější barmanská práce
Kristýna Slaninová a Nikol Bolišová
Grandhotel PUPP Karlovy Vary