Na startu soutěže se ve čtvrtek 15. února v prostorách holešovického výstaviště v Praze sešlo 14 studentů středních hotelových a gastronomických škol. Ti měli za úkol namíchat fancy koktejl na bázi skotské whisky Johnnie Walker Red Rye Finish a použít další alkoholickou složku z portfolia společnosti Stock Plzeň-Božkov.

Johnnie Walker Red Rye Finish je blendem čtyř whisek, včetně té, z dnes již uzavřené palírny Port Dundas, založené v roce 1813. Blendeři Johnnie Walker se nechali inspirovat intenzivní sladkou chutí amerického bourbonu, žitné whiskey a delikátní chutí skotské whisky. Blend čekal dlouhé měsíce v sudech po bourbonu a dalších šest měsíců dozrával v sudech po žitné whiskey.

Podle hodnocení komisařů se nejvíce dařilo Elišce Valáškové ze SOŠ a SOU Trutnov. Ta ve svém drinku Gold Ferrari použila whisky Johnnie Walker Red Rye Finish, likér Baileys Original, sirup Teisseire Passionfruit, ananasový džus Cappy a kakao, mochyni a vanilkový lusk na ozdobu.

Druhá skončila Barbora Kociánová (SSŠG Svídnická Praha) a třetí místo obsadila Nikola Vondrášková (SŠ a VOŠ CR České Budějovice). Zajímavostí je, že nejlepší chlapec se umístil až na sedmém místě. Dívky tak tuto soutěž zcela ovládly.

Poděkování za podporu patří partnerům soutěže, společnostem Stock Plzeň-Božkov s.r.o., Le Patio International s.r.o., Coca-Cola HBC Česko a Slovensko s.r.o. a Karlovarské minerální vody, a.s.

Další díl seriálu Junior Cocktail Cup o pohár Barmana roku České barmanské asociace se uskuteční 28. února ve Vítkovicích, bude jím 20. ročník tradičního Ahol Cupu.