Po zdravici ředitele školy RNDr. Petra Krejčího začala na pódiu bitva více či méně zkušených juniorských reprezentantů gastronomických škol, kteří sbírají cenné body do celoročního poháru Barmana roku CBA v kategorii Junior.

Účastníci měli za úkol připravit jeden z dvojice povinných nápojů (Gimlet či Martini Dry) a vlastní fancy drink založený na ginu Master’s. „Prakticky žádný soutěžící se při přípravě povinného nápoje nedopustil zásadních chyb, které by znemožnily jeho start v kategorii fancy. Bylo zřejmé, že studenti si dopředu pozorně prošli pravidla a propozice,“ ocenil garant soutěže Radek Poláček.

Z vítězství se v Kroměříži radovala Petra Moravcová (HŠVP a OA Jeseník), na druhém místě skončil Matěj Mezenský (SSŠG Svídnická Praha) a jako třetí se umístila Barbora Kociánová (SSŠG Svídnická Praha).

Petra Moravcová uspěla se svým drinkem Freshness ve složení gin Master’s, likér Amaro Montenegro, yuzu pyré, limetový džus, mandarinkový fresh, kuličky jalovce a zástřik pomerančovou kůrou.

Poděkování za podporu patří partnerům soutěže, společnostem Zanzibar s.r.o., Coca-Cola HBC Česko a Slovensko s.r.o. a Karlovarské minerální vody, a.s.