• Slepou degustaci
• Přípravu klasického čaje
• Přípravu volného nápoje z portfolia partnera soutěže
Na klasickou přípravu byly pro tento ročník vybrány čaje černé z různých koutů světa, jejichž přípravu a chuť dokázala ohodnotit odborná porota, kterou zastupoval hlavní komisař Karel Veverka a Helena Trantírková a garant soutěže Jiří Boháč.
Přestože byla pravidla soutěže pro rok 2018 výrazně zpřísněna, a to především v časové dotaci pro soutěžící, kdy jim byla striktně měřena doba přípravy plochy 10 min., doba soutěže 15 min. a doba úklidu 5 min., všichni soutěžící se změn ujali velmi profesionálně a nijak zvlášť jejich výkony neovlivnily.
Jako vždy se na soutěži ukázalo, kdo se nejlépe připravoval a v této kategorii byla konkurence opravdu veliká, protože většina soutěžících má za sebou již několik úspěchů. Soutěžící připravili pro komisaře jak horké, tak studené nápoje připravované z vody AQUILA a volitelných produktů společnosti MONIN.
V závěru dne byli tři nejlepší oceněni poháry a krásnými věcnými cenami. Výsledné pořadí dopadlo takto:
• 1. místo Dominika Hoffmanová, SHŠ Bukaschool s.r.o. Most
• 2. místo Kateřina Vymazalová, SOŠ a SOU Polička
• 3. místo Lukáš Musil, ISŠ Slavkov u Brna, příspěvková organizace
Nový roční seriálu soutěží JTC – Junior Teatender Competition roku 2018 je zahájen a věřte, že laťka je velmi vysoko.