Čím víc upíjíte, tím níže se můžete do papriky zakousnout. Samotný koktejl červené barvy se mimo jiné skládá z Fernetu Branca, chilli sirupu a také šťávy z červené řepy. Oceníte na něm zeleninové a pikantní chutě.

„Domovinou Fernetu Branca je Itálie. Když jsme si s kolegy rozebírali inspirace Apeninského poloostrova, přišla nám na mysl bazalka, máta, paprika… Každého ještě napadne pizza, tak jsme si zkusili představit, co všechno může chuťový profil tohoto legendárního jídla zahrnovat,“ odhaluje Milan Tomiczek cestu, po níž se jeho tým při tvorbě drinku vydal.

Zároveň ho těší, že Red Pepper se zvláště o pátcích a sobotách těší u hostů docela velké míře obliby. V Destiny dokonce nabízejí i variantu pro horké letní dny, která je prodloužená sodou, a musí se proto podávat ve sklenici. Stejný servis platí i pro standardní verzi drinku poté, co prostě v barové lednici dojdou kvůli poptávce zásoby papriky. I to se už párkrát stalo.

Vypadá to tedy, že Red Pepper možná u třineckého publika stihne podobný úspěch, jako jeho předchůdce Destiny sour. Tento drink na pětileté kosher slivovici od Rudolfa Jelínka namíchaný před dvěma lety k příležitosti předchozího konání soutěže Jelínek Trophy je stále oblíbený. „Pořád k nám chodí lidé, kteří žádají drink ze slivovice, o němž někde slyšeli,“ potvrzuje Milan Tomiczek.

Destiny bar funguje v centru Třince od roku 2011 a je bezesporu tahounem místní koktejlové kultury. Pomáhá k tomu i zajišťování cateringu na různých eventech v okolí. „Momentálně se nám dobře spolupracuje s nedávno otevřeným motokárovým závodištěm. Na příští rok plánují pořádat motokárové mistrovství světa, snad vše klapne a jeho součástí budou i naše koktejly,“ těší se Milan Tomiczek.


RED PEPPER

4 cl Fernet Branca
1,5 cl Monin Spicy
1,5 cl citronový fresh
4 cl řepový fresh
střik Fee Brothers Aztec Chocolate Bitters
máta
mrkev

Osmidílný seriál představuje drinky obsahující alespoň jednu položku z distribučního portfolia společnosti R. Jelínek