Koloběh života. Jedny zanikají, jiné se rodí. Řeč je tentokrát o gastronomických podnicích v Česku. Přečtěte si, o které kavárny, bary a restaurace jsme v poslední době přišli a které naopak září novotou.

Travička zelená. Piva s obsahem konopí jsou mladou kategorií, u níž se však předpokládá, že by do budoucna měla růst. Pivo „vylepšené“ o THC a dodávající tak konzumentům nový rozměr zážitku se ale v Česku (zatím) z pochopitelných legislativních důvodů nevaří.

Na Jižňáku. Pražský Jihoměstský pivovar stojí v panelákové zástavbě, uvnitř se ale čepují tradiční pivní styly. Majitel dokonce experimentoval s historickými recepty. Výsledkem jeho snah bylo překvapivě pitelné pivo.

Studentská akce. Článků o středních gastronomických školách se moc nepíše, ze zprávy o Gastronomickém večeru v podání SŠ a VOŠ cestovního ruchu České Budějovice máme proto radost. Návštěvníky akce prý nejvíc zaujalo selfie coffee – servis kávy s vlastním portrétem.

Vinařští šampioni. Vinařstvím roku se stalo Rodinné vinařství Vican z Mikulovska. Tam, kde nyní pěstují révu, kdysi bývalo moře, proto má vinařství ve svém znaku mušličku. V dílčích kategoriích podle produkce zvítězila vinařství Gala a Vladimír Tetur.