Historický exkurs. Lapkové a lehké děvy, ale i faráři a sedláci. Kdo všechno chodil ve středověku do krčmy a co všechno se tam odehrávalo?
Nedohodly se. Pivovar v Koutu na Šumavě zavřel své brány, uvnitř zůstaly stovky hektolitrů piva, které se zkazilo… Tak vypadá smutný konec kladně hodnoceného pivovaru. Do potíží jej dostaly neshody dvou spolumajitelek – poslední a předposlední partnerky někdejšího vlastníka.
Další gastrozóna? Věděli jste, že pražské čtvrti Dejvice a Bubeneč v současnosti lákají ke gastronomickým toulkám? Navštívit tady můžete třeba trendy kavárnu Maze Lab, kde ctí určité zásady podávání kávy.
Zelený a blahodárný. Proč vlastně pít zelený čaj? Nejen kvůli obsažené „zázračné“ látce katechinu, ale i mnoha dalším benefitům. Pozor si však musíte dávat na správnou přípravu.
Na zahřátí. Pravou pořádnou zimu jsme sice letos, pokud nepočítáme horské oblasti, v Česku ještě nezažili, avšak článek o tom, čím se v chladných dnech zahřát, jistě přijde vhod. Postačí k tomu i voda ohřátá na pokojovou teplotu.
Pozor na plameny. Zlatá horečka v El Doradu, profesor všech barmanů Jerry Thomas a spektakulární podívaná při přípravě hořícího drinku. Seznamte se s historií a současností koktejlu Blue Blazer!