Ginfest by Barlife se uskuteční v budově bývalé Vinohradské tržnice (dnes Vinohradský Pavilon), která se v roce 2013 dočkala rekonstrukce. Vznikla tak třípatrová galerie interiérového designu. Za tuto proměnu byl Pavilon oceněn titulem Obchod roku Czech Grand Design 2013. Lokace se nachází v centru města, je tedy dobře dostupná hromadnou dopravou.

„Mezinárodní trend v oblibě ginu se projevuje i v České republice. Jeho popularita nezastavitelně stoupá a prodeje dosahují nových a nových výšek. Na trh vstupují nové značky, místní i mezinárodní, které činí trh pestrým a vytváří nové příležitosti pro tuto kategorii jak v rámci obchodu, tak i mimo ni. Díky řemeslným značkám dochází i k posílení prémiového segmentu této kategorie. Zkrátka posedlost ginem svět ani Českou republiku ještě nějakou dobu neopustí, protože teprve začíná nabírat na obrátkách,“ řekla Barlife Konstanze Kügler z analytické společnosti IWSR.

Návštěvníci akce Ginfest by Barlife mají možnost strávit příjemné sobotní odpoledne ve společnosti zavedených, ale i méně známých ginů z celého světa. Samozřejmostí je, že kteroukoli z vystavených značek mají možnost ochutnat za příznivé ceny. Jak je u akcí organizovaných časopisem Barlife zvykem, doprovodí volnou degustaci i vzdělávací semináře, na nichž se účastníci mohou dozvědět o tomto jalovcovém nápoji více informací. Historie, výroba, mixabilita, trendy – tomu všemu se v průběhu odpoledne budou věnovat přednášející odborníci.