Odbornou garanci nad barmanskou částí soutěže převzala Česká barmanská asociace, zastoupená garantem Radkem Poláčkem.

Soutěže barmanů se zúčastnili junioři z celé ČR a některých zemí Evropy. Ani první sníh z Moravského nebe neodradil na čtyři desítky soutěžících, aby porovnali své odborné dovednosti získané nejen v oblasti nápojové gastronomie v oboru barman, ale i ve vystupování a komunikaci s hostem. Soutěžící připravovali míchané nápoje v kategorii fancy cocktail, kterými mohli okouzlit nejen nespočet diváků, ale hlavně odbornou porotu složenou z certifikovaných komisařů CBA. Podmínkou účasti byla příprava tří porcí míchaného nápoje v časovém limitu šesti minut. Soutěžní nápoj musel obsahovat minimálně 2 cl ovocného destilátu z portfolia společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s.. Soutěžící měli k dispozici sirupy Monin společnosti Zanzibar Trade s.r.o. a z průmyslově vyráběných nealkoholických nápojů produkty společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko s.r.o.
.
Novinkou zařazenou do letošního ročníku byla vložená vědomostní kategorie soutěže. Každý účastník musel vypracovat teoretický test. Jako učební materiál sloužila skripta připravená partnerem soutěže - společností RUDOLF JELÍNEK a.s.. Velice zajímavé byly v letošním ročníku i ceny. Vítězové praktické i teoretické části soutěže bojovali o účast pro celou svoji třídu na 18th International RUDOLF JELÍNEK CUP. Tato cena byla nejen hodnotná, ale i velice motivační.

Soutěžní klání skončilo v pozdních odpoledních hodinách vyhlášením výsledků.

Výsledky v barmanské části soutěže:
1. místo Kateřina Vymazalová, Polička
2. místo Petr Špák, Praha
3. místo Matěj Mezenský, Praha

Vítězná receptura Kateřiny Vymazalové:

Název: Mr. William
2 cl Hruškovice Williams
1cl Campari
1cl Key rum
0,5cl Sirup vanila suger free monin
1cl Samurai shot- pure dark
2cl Cappy jablko
2cl Cappy grepfruit

Ozdoba: flambovaná hruška (sklenice zakouřena - badyán, skořice, hřebíček a kůra grepu)

Závěrem mi dovolte poděkovat komisařům a organizačnímu týmu. Všem velký dík za dobře odvedenou práci, přípravu a realizaci této soutěže.

Radek Poláček
garant soutěže