Tahle mladá žena sice pod střechou Hiltonu působila jako servírka posledního dva a půl roku, na pozici barmanky se však ocitla teprve před pár týdny. Přesto se již stihla zapojit do prací na novém koktejlovém menu a vytvořila drink oslavující „dary naší země“.
Koktejl Czech Gold kromě vizovické whisky obsahuje i domácí pivní sirup uvařený mimo jiné ze světlého a tmavého piva či řepného cukru – na připomenutí toho, že kostkový cukr vymysleli právě v české kotlině. Sklenici s drinkem ozdobenou ječmenem a řepou vám obsluha přinese na dubovém tácku posypaném chmelem. Jemnou kořenitost tomuto českému mixu přidává italský vermut Carpano Antica Formula.
24letá barmanka je odchovankyní soukromé střední gastronomické školy v Mostě. Veronika Holá na celém studiu oceňuje zejména čtvrtletní zahraniční pobyty s praxí v hotelech. Ty absolvovala postupně na Kypru, v Bavorsku a ve Španělsku. To je na české gastronomické školství poměrně unikátní nabídka.
„Prošla jsem si díky tomu všechny pozice od pokojské přes recepční po kuchyni i bar. Na poslední stáži ve Španělsku jsem se už věnovala pouze koktejlům, a právě tam jsem zjistila, jak moc mě barová scéna zajímá,“ přiznává s tím, že ocitnout se v 15 letech na několik měsíců sama v cizí zemi je obrovskou zkušeností.
Své odborné znalosti pak Veronika Holá ještě znásobila studiem na vysoké hotelové škole v Praze. Nyní je uplatňuje v Cloud 9 na svém oblíbeném místě – přímo za barem.
CZECH GOLD
4 cl whisky Gold Cock 2012
1 cl vermut Carpano Antica Formula
1 slice čerstvá limeta
0,5 cl pomerančový fresh
3 cl domácí pivní sirup
Osmidílný seriál představuje drinky obsahující alespoň jednu položku z distribučního portfolia společnosti R. Jelínek