Rudolf Jelínek zahájil prodej jednoodrůdové Vizovické slivovice vyrobené výhradně z vlastních švestek v roce 2011. Od té doby členové Spolku přátel Jelínkovy slivovice každoročně vybírají tu nejlepší odrůdu. Ta pak doputuje až do unikátní lahve s ručně lepenou etiketou, korkovým uzávěrem a voskovanou pečetí.

Během destilace vzniká čirý destilát s nasládle ovocnou chutí a jemným mandlovým aroma pecek. Díky vyzrálému kvasu získanému pouze z jediné odrůdy švestek a následnému ročnímu zrání je chuť Vizovické slivovice vždy jemná a zakulacená.

Odrůda Čačanská rodná se svou cukernatostí až 22 brixů bývá na degustacích zařazována často mezi ty nejlepší. Šťavnaté, fialové plody mají pravidelný vejčitý tvar a jemné modré ojínění. Byla vyšlechtěna v zemích bývalé Jugoslávie před více než 55 lety křížením odrůd Stanley a Požegača. U R. Jelínka byla v sadech Těchlov vysazena poprvé v roce 2006 na celkové ploše 4 ha. Třeskuté mrazy, které oblast Vizovických vrchů na jaře roku 2016 znenadání postihly, však úrodu, především díky vyšší poloze sadu i pozdnímu kvetení, neponičily.
Limitovaná edice 2016 lahví Vizovické slivovice 2016 Čačanská rodná 50% je v prodeji od 1. března na e-shopu a v Jelínkových prodejnách v Brně a ve Vizovicích. Cena lahve o objemu 0,7 l je 849 Kč.

Vizovická slivovice ve své chuti ukrývá trpělivost a tvrdou práci jelínkovských mistrů. Chuť i vůně Vizovické slivovice se dokonale rozvine při pokojové teplotě. Celý zážitek z degustace pozdvihne jednoduché přidání sušené vizovické švestky.