Na konci června se v Praze konalo pod záštitou společnosti Premier Wines & Spirits národní finále barmanské soutěže elit® art of martini Prague 2017, kterého se účastnilo celkem 20 českých a slovenských barmanů a barmanek. Z prvního kola vzešlo osm nejlepších, kteří postoupili do finále, kde představili svůj vlastní drink s vodkou elit®. Milan Zaleš se stal se svým Molotov Ice Tea koktejlem absolutním vítězem národního kola soutěže (minulý rok se stal vítězem Michal Ďuriník z Black Angel’s Baru), a získal tak možnost účastnit se globálního finále na Ibize, které se letos konalo poprvé a kde mohl poměřit své síly se světovou barmanskou špičkou.

Grand finále se uskutečnilo v sobotu 23. září v Hard Rock Hotelu a absolutním vítězem celé soutěže se stal Will Meredith z baru The Dandelyan v Londýně. Vítěz získal hlavní cenu v podobě dvou letenek a ubytování na 3 noci v New Orleansu v době konání legendárního festivalu Tales of the Cocktail 2018, dále peněžní výhru 8000 dolarů, místo porotce pro elit® art of Martini 2018 a limitovanou edici lahve elit® Ushuaia Ibiza Beach Hotel 1,75 l.

„Jsem rád, že jsem se mohl účastnit tak prestižní soutěže a vůbec celého nezapomenutelného víkendu na Ibize. Dostat se do finále až sem je pro mě opravdu velký úspěch. Kolegové z branže předvedli skvělé výkony a výherce si zaslouží uznání a patřičné ocenění,“ říká Milan Zaleš.

Finálového kola se účastnilo celkem 50 barmanů z celého světa. Soutěžící byli ubytováni v jednom z nejlepších hotelů na ostrově, a to v Hard Rock Hotelu. Kromě sobotního grand finále pro ně byly připraveny nejrůznější pool a grill party v Ushuaia Ibiza Beach Clubu či závěrečná sobotní Elrow party ve známém klubu Amnesia, kde mohli barmani oslavit své úspěchy.


MOLOTOV ICE TEA

• 40 ml elit® Vodka Stolichnaya
• 10 ml medové vody (med a voda v poměru 2:1)
• 20 ml čerstvé citronové šťávy
• 50 ml čaje Earl Grey
• 10 ml Grand Marnier (Cordon Rouge)
• 10 ml Thomas Henry Bitter Lemon (redukce)

Všechny ingredience vložte do šejkru a protřepejte. Nalijte do sklenice, ozdobte sušeným pomerančem a strouhanou hořkou čokoládou. Podávejte s kaviárem a tradičním českým perníkem.