Jak na tom jsou? Spotřeba desetistupňového piva klesá, ochucené nealko naopak zažívá vzestup. A v globálu se v českých hospodách loni vypilo o pár desítek milionů půllitrů piva méně než v předchozím roce. Jedničkou zůstává s dostatečným náskokem Plzeňský Prazdroj.

Umělecké podtácky. Budějovický Budvar se sedmi spřátelenými minipivovary prohlubuje spolupráci. Poslední společná akce se konala v holešovickém Vnitroblocku, kam sládci pozvali umělce, aby jim navrhli unikátní pivní podtácky.

Na železnici dějou se věci. Cestující si kvůli němu prý rádi nechali ujet vlak, teď ale pivovar Bahno situovaný do budovy pardubického nádraží musí ustoupit plánované rekonstrukci stanice. Podnik vyhlášený nejen dobrým pivem, ale také interiérem inspirovaným normalizačním obdobím, se stěhuje do Prachovic.

Barmanství je věda. Jak zasáhnout všechny smysly hosta? I nad tím dumají při sebezdokonalovacím procesu špičkoví barmani. Už jste slyšeli o praskajícím balonku, tymiánových vzduchových bublinách nebo koktejlovém menu vysílaném skrze elektronické majáky?