Pivní spolupráce. Malí s malými i velcí s malými – pivovarský svět je v posledních letech otevřený kooperaci. Vznikají tak jednorázové várky zajímavých piv někdy i s dobročinným podtextem, třeba na podporu záchrany kriticky ohroženého druhu nosorožce.

Slovinská inspirace. Od loňského září funguje ve slovinském městečku Žalec pivní fontána, ze které teče šest různých druhů piv z produkce lokálních minipivovarů. Každodenní orgie způsobené pivem zdarma se tu však nekonají. Až na výjimky v podobě několika festivalů a slavností můžete chmelový mok z fontány čepovat výhradně do očipovaných zpoplatněných sklenic.

Kolová novinka. Birell, značka nealkoholického piva od Plzeňského Prazdroje, uvedla na trh vlastní verzi colového nápoje. Kromě nealkoholického piva obsahuje také extrakt z kolového oříšku nebo skořice.

Bezpečnost především. V kavárenském řetězci Starbucks už nedostanete kávu do vlastního kelímku, služba přitom fungovala od roku 1985 a pomohla ušetřit miliony tun jednorázových obalů. K opatření vedení společnosti sáhlo kvůli šířícímu se koronaviru.

Středoevropské Highlands. Česká whisky Trebitsch se pyšní certifikátem regionálního produktu, a kromě posilování pozice na trzích v USA a Japonsku přemýšlí i nad proniknutím na obrovský indický trh.

Rozumí si spolu. Víno a sýr, to je léty prověřené párování. Ale co whisky a sýr? To je prý podobná paráda! Inspirujte se několika sofistikovanými kombinacemi.

Mají co ukázat. Návštěvnickou trasu výrobního areálu Bohemia Sekt ve Starém Plzenci si loni prošlo více než 10 tisíc lidí. V tomto roce ji čeká modernizace.