Začátky jsou těžké. Své první pivo uvařil ve 13 letech jako student osmiletého gymnázia, doma v panelákové kuchyni. Dnes Jakub Veselý provozuje pivovar Falkon a oficiálně nejlepší pivní bar v zemi nazvaný Malý/Velký.

Pracovní postup. Filtrovaná káva si v posledních letech získala oblibu u pokrokových baristů a jejich zvídavých hostů. Jak k téhle skvělé metodě přistoupit v domácích podmínkách? Kruciální je trefit hrubost namletí kávy a ideální teplotu vody.

Švýcarská specifika. Jak obtížné je ve Švýcarsku propagovat značku alkoholického nápoje? A proč je lepší čerpat informace z knih než v on-line prostředí? Odpovídá Ivan Paszti, ambassador ovocných pálenek Fassbind, který nedávno navštívil Prahu a Brno.

Možná mají problém. Televizní reklama na Hanáckou vodku se známým zpěvákem v hlavní roli se nepozdává Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, ta proto s výrobcem destilátu zahájila správní řízení. Spot se podle radních snaží vzbudit dojem, že spotřeba alkoholu přispívá ke společenskému úspěchu, což legislativa v České republice zakazuje.

Za vínem je dřina. Ve Velkých Pavlovicích se uskutečnilo Mistrovství ČR v řezu révy vinné. V sychravém počasí svůj vinohradnický um předvádělo 76 soutěžících, jejichž úkolem bylo co nejsprávněji ostříhat 25 keřů. Trofeje putují do Mikulčic, Terezína a Valtic.

U protinožců. Na konec tu máme tip od čtenáře. Australské Melbourne v minulých dnech žilo tradičním koktejlovým festivalem. Podívejte se, s jakými drinky se místní bary na slavnosti prezentovaly.