Soutěže se zúčastnilo 37 flairových barmanů z 13 zemí. „To z ní učinilo jednu z největších flairových soutěží, která se kdy v České republice konala,“ poznamenal vedoucí Czech Flair Teamu Václav Abraham.

Dvoukolové klání exhibičních barmanů začalo v pravé poledne kvalifikací, v níž musel každý účastník předvést čtyřminutovou sestavu včetně přípravy povinného a volného drinku, jehož hodnocení činilo 40 procent z celkového skóre. Do následného finále se probojovalo osm soutěžících.

Celkové vítězství a prize money v hodnotě 1.000 euro nakonec vybojoval jeden z největších favoritů line upu, Deniss Trifanovs z Litvy. Zároveň mu patří ocenění za nejlepší koktejl dne. Druhý skončil Edgar Suvaryan z Arménie, z třetího místa se radoval Evgeniy Yakovenko z Ukrajiny. Z českých zástupců se nejlépe umístil Štěpán Šimánek, který obsadil šestou příčku.

Poděkování za spolupráci patří partnerským značkám eventu, jimiž byly Martell, Bacca Prosecco Wine, Hruška Glass a také WFA – World Flair Association. O vítězích a poražených rozhodovala komise ve složení Colin Griffiths, David Ginge Reynolds, Zdeněk Kortiš a Jakub Vinš. Programem provázel moderátor Adam Keeligan a hlavním pořadatelem byl manažer hostitelského klubu Tomáš Bielčík.

Czech Flair League bude pokračovat další soutěží v pátek 10. 4. v brněnském klubu Metro.



Pořadí Czech Flair League po první soutěži

1. Štěpán Šimánek 10 bodů
2. Michal Novák 9 bodů
3. Martin Vogeltanz 8 bodů
4. Tomáš Bielčík 7 bodů
5. Lukáš Nováček 6 bodů
6. Jan Zmeškal 5 bodů
7. Lukáš Košnar 4 body
8. David Sedlák 3 body
9. Vojtěch Žíla 2 body