Na soutěžním pódiu se vystřídalo šest baristů z českých kaváren a barů. Jejich úkolem bylo seřídit kávový mlýnek a připravit po čtyř porcích espressa a kávového fancy koktejlu, který musel povinně obsahovat minimálně 2 centilitry irského likéru Baileys a espresso.

Se zadáním si dle komisařů nejlépe poradil Kamil Hégr z Jeseníku. Ten svůj volný drink sestavil z 2 centilitrů Baileys, 2 centilitrů rumu Capitan Bucanero infuzovaného kávovými zrny, 1 centilitru Cointreau, zástřiku Fee Brothers Aztec Chocolate Bitters, pomerančové spirály a pěny ze šlehačky a kakaového likéru Monin. Servis na břidlicové desce ještě dekoroval zapáleným provázkem omočeným v likéru Grand Marnier.

Soutěž se mohla uskutečnit díky podpoře partnerů kávové sekce CBA. Jmenovitě jsou to Mlékárna Hlinsko, a.s. s mlékem Tatra, Karlovarské minerální vody a.s. s minerální vodou Mattoni, KRONEN PRAHA, spol. s r.o. s kávovary Carimali, Montycon gastro s.r.o. s kávovary La Cimbali, Espresso, s.r.o. s kávovary Faema a kávou Café Reserva, SCA Morava s.r.o. s kávou Café Majada, JACOBS DOUWE EGBERTS CZ s.r.o. s kávou Piazza D´Oro, GastroKafe CB s.r.o. s kávou Cellini, EuroCoffee s.r.o. s kávou Coffee Veronia, Candola s.r.o. s šálky d`Ancap, Espresso Professional s.r.o. s mlýnky Saeco, Gaggia, Macap, Kávovary.cz s příslušenstvím pro baristy, Lohas s.r.o. s čistícími prostředky Puly Caff, Zanzibar s.r.o. se šlehačkovými lahvemi iSi a produkty Monin, Josef Manner s.r.o. se sušenkami Manner, AQUALINK s.r.o. s úpravou vody Brita a ZEMAN Váhy s.r.o. s váhami.