Vše je propojené. I koronavirus má svůj hluboký význam. Jde o to, aby si celá společnost uvědomila, proč přišlo „NĚCO“, co nás zastavilo, odpovídá v pandemickém dotazníku pivovarník Stanislav Bernard.

Místo hospody okýnko. Klasické prodejní kanály jim totálně vyschly, namísto nich v kraftových hospodách a minipivovarech narychlo zřídili výdejní okýnka. A jejich provozovatelé už se nemohou dočkat, až vše pomine a oni před své hosty rozdají klasické pivní tácky.

Tipy z regionu. Olomoucké minipivovary nyní přijedou až k vašim dveřím. Podívejte se, co si můžete objednat.

Mají plné sklady. O kolik vlastně kvůli koronaviru spadla spotřeba piva v Česku? Podle dostupných údajů by to mohlo být zhruba o třetinu.

Nekoná se. Destilerky ze skotského regionu Islay pořádají každoročně na konci května whisky festival Fèis Ìle. Organizátoři se nyní nepřekvapivě rozhodli letošní ročník zrušit. Stejně tak byla ke zrušení letošního ročníku prestižní barmanské soutěže World Class okolnostmi přinucena globální nápojová společnost Diageo.

Samá desinfekce. Výhradně on-line platba, bezkontaktní předání zboží, přísné desinfekční procedury v celém provozu. Nastavená opatření ve fungování vyhlášených brněnských barů v koronavirových časech jsou vskutku pedantská.