Čísla ze Svitavska. Měšťanskému pivovaru v Poličce v posledních třech letech setrvale klesala produkce, což kopíruje celkový trend v českém pivovarnictví. Pivovary se tomu snaží čelit exportem, Polička ale jako jediná své nepasterované pivo za hranice nevyváží.

Kázeň musí být! Jakubské náměstí v centru Brna se stalo fenoménem a typickou ukázkou ducha jihomoravské metropole. Především v letních měsících ho totiž v posledních letech vidíte obsypaného lidmi, kteří postávají či posedávají na chodnících, popíjejí pivo, diskutují a vytvářejí jedinečnou atmosféru. To se však už letos změní – město zpřísňuje pravidla pro popíjení alkoholu v této lokalitě.

Úspěšné Svijany. V Praze se udělovaly pivní medaile, a to v rámci soutěže World Beer Idol. Absolutním vítězem přehlídky piv ze 17 zemí se stal Greif Hell z bavorského Forchheimu. Českou vlajku pozvedl pivovar Svijany ziskem hned několika cenných kovů.

Tady se nespálíte. Je libo pražský kávový bedekr v michelinském stylu? Máte ho mít, přehled několika desítek nejlepších míst s výběrovou kávou vám přináší autoři blogu Taste of Prague. Jeho pročtením si vytříbíte kávový vkus i angličtinu.

Minuta s Tomášem. Jedním z nejinspirativnějších českých barmanů je Tomáš Melzer. Po obtížné životní zkoušce a úspěšných letech v pražských barech se loni rozhodl otevřít si vlastní podnik v domovském Hradci Králové. Jaký drink má nejraději a bez čeho nevyjde z domu?