Dlouholetý člen CBA Kamil Hégr byl jediným kandidátem na funkci, proto jeho zvolení nebylo překvapením. Do kompetence druhého viceprezidenta spadá především určování strategie vzdělávacích aktivit asociace a jejich rozvíjení. „S otevřením centra vstupuje CBA do nové etapy a já chci tyto krásné prostory naplnit vzděláváním. Mým cílem je sestavit nabídku kurzů, které zde můžeme pořádat, dovést sem partnery a seznámit je s možnostmi využití centra a v neposlední řadě také propojit CBA se vzdělávacími projekty Evropské unie,“ uvedl Kamil Hégr.

Ten pracuje jako učitel informatiky, matematiky a odborných gastronomických předmětů na hotelové škole v Jeseníku, dále působí jako zastupitel obce Česká Ves a provozuje penzion. Gastronomické zkušenosti sbíral v rakouském Retzu a na německé Rujáně. Je nositelem titulu Mistr kávy CBA za rok 2016, na druhé příčce tohoto soutěžního seriálu se umístil v letech 2015 a 2017.

Kromě valné hromady se dnes v domě Abzac uskutečnilo také setkání Emeritního klubu CBA, jenž sdružuje barmanské osobnosti seniorského věku. Pozvání do Brna přijali Jaroslav Krátký, Emil Válek či Jaroslav Labounek. Emeritní barmani již dopoledne jako vůbec první hosté absolvovali komentovanou prohlídku centra, následoval přípitek v režii Karla Mayera a slavnostní oběd. „Nemůžu najít správná slova, jimiž bych pocity z prohlídky popsal. Abzac mě dočista okouzlil,“ prohlásil člen Emeritního klubu Jozef Augustín, který se v průběhu stavby centra zúčastnil jedné z dobrovolnických pracovních brigád.

Oficiální Grand opening centra je naplánován na pátek 25. května. V jeho programu nahrazujícím letošní konferenci si zasoutěží barmani partnerských barů CBA, hosty například čeká i řada přednášek v podání špičkových českých barmanů působících v zahraničí.