Akci bude hostit holešovická Továrna, multifunkčního prostor otevřený všemu kreativnímu. Návštěvníci se mohou těšit na whisky z celého světa, kromě degustací je čekají i vzdělávací semináře s předními odborníky. Whiskyfest by Barlife organizuje Barlife, odborný časopis o nápojích vycházející od roku 2004.

„Whiskyfest by Barlife navazuje na další naše velice úspěšné projekty, a to Ginfest a Rumfest. Úkolem Barlife je pozvedávat úroveň české nápojové gastronomie a rozšířit povědomí o jejích kvalitách mezi odborbnou, ale i laickou veřejnost. Magazín, který vydáváme a který je určen především profesionálům z řad gastronomie, toto poslání plní již patnáctým rokem a organizace událostí zaměřených na kvalitní destiláty určených široké veřejnosti je jen dalším logickým krokem. I z toho důvodu rozšiřujeme naše portfolio festivalů o letošní historicky první Whiskyfest, neboť chceme ukázat, že whisky už dávno není jen devízou postarších pánů s doutníkem usazených v kožených křeslech gentleman klubu,“ vysvětluje Martin Kraut, managing director a vydavatel časopisu Barlife.

Návštěvníci akce Whiskyfest by Barlife mají možnost strávit příjemné sobotní odpoledne ve společnosti zavedených, ale i méně známých značek whisky, whiskey, bourbonů a dalších z celého světa, které doplní výtečná kuchyně Paula Daye (The Real Meat Society, Sansho, Maso a kobliha). Jak je u akcí organizovaných časopisem Barlife pravidlem, součástí programu budou i vzdělávací semináře s předními odborníky. Jejich prezentace se zaměří například na trendy, foodpairing či investiční potenciál whisky. Program seminářů i seznam vystavovatelů i značek průběžně aktualizujeme na stránkách www.whiskyfest.cz.

Týden před Whiskyfestem, tedy od pátku 30. března až do dne konání, proběhne Whisky Cocktail Week. Vybrané bary budou servírovat své speciální koktejly na bázi whisky jako formu pozvání svých hostů na první ročník festivalu. Samotný festival se odehraje v multifunkčním holešovickém prostoru Továrna, který se nachází v širším centru Prahy s dobrou dopravní dostupností.

Vstupenky lze zakoupit na webu Whiskyfestu a v síti GoOut. Návštěvníci, kteří se chystají i na Rumfest, mají možnost zakoupit vstupenky na obě akce v balíčku za zvýhodněnou cenu.