Pomáhají okolí. V Karlových Varech používají desinfekci, kterou městu a dobročinným organizacím darovala společnost Jan Becher Pernod Ricard. Celkem jde o 2.500 litrů přípravku Anti-COVID.
Nepřijde nazmar. Adam Matuška provozuje stejnojmenný a mezi znalci velmi uznávaný minipivovar. V posledních dnech pracuje na tom, aby vyčepoval 40 tisíc litrů navařeného piva ze sudů a tanků a rozvezl jej po zákaznících.
Gin není potřeba. Trh s ginem je kvůli chabé poptávce prakticky nulový, jeho britští palírníci proto přenastavili výrobu na desinfekci. Například punkoví Brewdog ji rozdají.
Přežít za každou cenu. Udržet se v provozu i v krizových časech hodlají stůj co stůj brněnští Lidi z Baru. Po rozvozech drinků a obědů v sobotu rozjeli také online market s potravinami vyšší kvality. Barmani tak po městě rozvážejí nákupní tašky naplněné stařeným hovězím, vejci z volného chovu nebo řemeslným pečivem.
Žijící legenda. Čtrnáct bylinných a ovocných složek doplněných o kofein tvoří sirup Kofo, základ české Kofoly, která o víkendu oslavila 60. narozeniny.
Soutěží pro Itálii. Kvůli epidemii se nemohou účastnit soutěží, tak si barmani alespoň uspořádali on-line soutěž. Vyhlásila ji značka italského likéru a minimálně část z peněžitých výher by měla putovat na konto organizací pomáhajících v koronavirem tvrdě postižené Itálii.
Protáhněte se. Dá se předpokládat, že na cvičení mají teď barmani víc času než obvykle. Zaměřit se mohou třeba na hrudní páteř.