Českou skupinu s přehledem ovládl Daniel Jach z brněnského Shot baru se svým koktejlem Čízkejk, jehož základam byl Saint James Blanc infuzovaný máslovými sušenkami a limetovou kůrou. Druhé místo obsadil Martin Kůla z baru La casa de la Havana Vieja (Praha) s koktejlem James Rose vycházejícího z kreolské kuchyně. Třetí příčku obsadil Charlie Lorenzi rovněž z baru La casa de la Havana Vieja, jeho koktejl Rhum rules inspirovaného lokálním exotickým ovocem z Martiniku, odkud pochází i rumy Saint James. Zástupci baru La casa de la Havana Vieja si odnesli zároveň cenu za nejlepší komunikaci soutěžních koktejlů na sociálních sítích.

Mezi slovenskými barmany dominoval Richard Lepieš z Lobby baru v hotelu Kempinski High Tatras se svým koktejlem 7th Heaven, kombinovaného z rumu Saint James Blanc, Grand Marnier, Bentianna a malin. Kristián Kroták z Antique American Bar Bratislava obsadil s koktejlem Flip & Shout druhé místo, základem byl Saint James Blanc infuzovaný marlenkou. Třetí místo obsadila Ivana Kurillová z baru Antique American s koktejlem Quadelope, jehož součástí byla kromě rumu Saint James Amber také kombucha. Cenu za nejlepší komunikaci na sociálních sítích si odnesl Lobby bar Kempinski High Tatras.

A kdo se zúčastní světového finále? Porotu ve složení William Ploquin-Maurell (zástupce společnosti La Martiniquese), Tony Velich (brand ambassador World Class) a Aleš Svojanovský (prezident České barmanské asociace) nejvíce oslovil koktejl Čízkejk Daniela Jacha, který tak bude v květnu reprezentovat Českou republiku v Paříži. Přejeme hodně štěstí při májovém klání ve velmi silné konkurenci barmanů z celého světa…