Chuť švestek odrůdy Valjevka je sladce navinulá, později sladká a harmonická. Dozrává ve druhé polovině září a její plody mají po odstranění ojínění tmavě modrou barvu. V sadech společnosti RUDOLF JELÍNEK najdete celkem devět odrůd švestek, přičemž Valjevka zabírá přibližně 10 % celkové plochy sadu.

Vizovická slivovice je vyrobená výhradně ze švestek vypěstovaných ve vlastních sadech společnosti RUDOLF JELÍNEK. Vyzrálý kvas jednotlivých pěstovaných odrůd švestek podrobují destilatéři vícestupňové destilaci. Vzniklý destilát zraje po dobu minimálně 365 dní.
Členové Spolku přátel Jelínkovy slivovice pak každoročně vybírají tu nejlepší odrůdu daného roku. Ta je následně lahvována, ručně opatřena etiketou a unikátním ručně psaným pořadovým číslem. Vizovická slivovice je právem označována za skvost mezi slivovicemi R. JELÍNEK. Snoubí se v ní tradice, náročná ruční práce, pečlivost a trpělivost Jelínkovských mistrů.

Sklizeň roku 2017 ovlivnily především jarní mrazíky a následně vleklá letní sucha. Pravděpodobně i díky tomu je Valjevka tohoto ročníku výraznější než obvykle, a právě pro výborný poměr sladkých ovocných tónů a charakteristické hořkosti pecek byla vybrána jako ideální reprezentant sklizně 2017.

Limitovaná edice 1894 lahví Vizovické slivovice 2017 Valjevka 50 % je v prodeji od 15. 4. 2019 na e-shopu (eshop.rjelinek.cz), v prodejnách RUDOLF JELÍNEK ve Vizovicích a v Brně. Cena lahve o objemu 0,7 l je 999 Kč. Pokud patříte k milovníkům pravých ovocných destilátů, neměl by vám ani tento ročník chybět!

Historicky první ročník jednoodrůdové Vizovické slivovice 2009, Čačanské rodné, byl uveden na trh v březnu 2011 ve velmi limitované sérii 132 lahví. Sběratelský unikát velmi rychle našel své majitele, a tak dnes zůstává posledních 17 kusů ve firemním archivu, výrobek však již nelze zakoupit. O ostatních ročnících se dočtete více na www.vizovickaslivovice.cz.