V první části přednášel Lucky Fiala ve spolupráci s Mojmírem Prokešem a Ing. Petrem Jančíkem ze společnosti JANČÍK A DCERY.
Na téma: Gin – nejpoužívanější báze v Evropě
historie a vznik receptury ginu
používané ingredience
staré typy ginů a jejich ochutnávka
způsoby výroby ginů
české a slovenské giny a jejich ochutnávka
moderní giny, představení, ochutnávka a porovnání
míchané nápoje s ginem, historické a moderní
Na závěr této části vystoupila Věra Denková ze společnosti BERENTZEN, o které krátce pohovořila. Poté představila nový GIN DOORNKAAT, který uvádějí na trh a to členům CBA a barmanům jako prvním v ČR.
Na závěr pozvala přítomné na ochutnávku drinků připravených Karlem Mayerem, z nichž jeden s názvem STANDA je umístěn v prezentačních materiálech k novému GINU.
Druhou velmi živou část přednášel Václav Vojíř - spolumajitel BUGSY‘S BAR
Téma: Ultraprémiové lihoviny - jejich výroba a použití v barovém provozu
obecné pojmenování a charakteristika dané skupiny
srovnávací degustace dvou různých komodit
diskuze s Václavem Vojířem o Bugsy's baru, barmanském životě a práci
Beze sporu velmi zajímavé vystoupení Václava Vojíře sklidilo bouřlivý potlesk!!
Odbornou část workshopu uzavřel svou přednáškou Jiří Kraus - CHURCHILL CIGARS
Téma: Doutníky a tabák - servis a použití v barové praxi
přednáška o historii a označení tabákových výrobků
způsoby skladování a servisu
různé druhy dle způsobu výroby, kvality doutníků a tabáku
ochutnávky a vyzkoušení různých druhů doutníků a jejich servis
Všem přednášejícím patří velký dík, za přípravu tak propracovaných a detailních přednášek, ochutnávek a testů.
V rámci caffe breaků měli účastníci možnost ochutnat kulinářské skvosty dodávané firmou NOWACO
MAKI-SUSHI, výběr excelentních Francouzských sýrů a Mexické tortily vše připravené před zraky přítomných členem NOWACO GASTRO TEAMU Tomášem Mohylou.
Kávu pro celou akci připravoval osobně Tomáš Zahradil – majitel společnosti KÁVOVARY.CZ.
Nápoje dodala společnost Coca-Cola, Cukrovinky společnost NESTLE a sladké ke kávě připravili studenti místní školy.
Poděkování patří všem, kteří přispěli ke konání této bezesporu velmi kvalitní akce.
Zvláštní poděkování pak řediteli školy Mgr. Františku Číhalovi, dále Pavle Davidové a studentům, kteří pomohli se servisem.
Aleš Svojanovský
president CBA