Dne 27. února 2008 proběhl ve Zlíně v prostorách Restaurace a diskotéky Flip 6. ročník mezinárodní juniorské barmanské soutěže pro žáky 1. ročníků škol s gastronomickým zaměřením „Tescoma Junior Cup 2008“

Míchaly se nealkoholické drinky v kategorii FANCY DRINK.

Tato soutěž byla pořádána Střední školou hotelovou Zlín, s.r.o., a Českou barmanskou asociací. Žáci čtvrtého ročníku připravovali soutěž jako praktickou maturitní zkoušku. Generálním sponzorem byla firma TESCOMA s. r. o.. Mediálním partnerem bylo Rádio Zlín, Evropa 2 a časopis Gastro plus.
Před odbornou porotou a nadšeným publikem se během dne vystřídalo 25 soutěžících. Z toho tři barmani ze Slovenské republiky.
Podmínkou při výrobě koktejlu bylo použití sirupu značky Fabbri a produktu značky Mattoni.
Hodnocení proběhlo dle pravidel IBA WCC. Hodnotící komise byly sestaveny z proškolených komisařů CBA ve složení president CBA Miroslav Novák jako generální rozhodčí, Šárka Janová, Marie Rýznarová, Pavlína Dávidíková, Michaela Pavlíková, Martin Eichembaum, Petr Tichavský, Michal Sekereš. Do chuťové komise byli nominování vedle komisařů CBA také obchodní zástupce Karlovarských minerálních vod a.s. a majitel Restaurace a diskotéky Flip.

V podvečer přišlo na řadu slavnostní vyhlášení výsledků. V kategorii jednotlivců zvítězila: Hana Šárová se svým drinkem:

„CHILLI PEPERS“ jenž se skládal z:
4ks Kumquat
1/2 limetky
2cl Pesca gilla FABBRI
2cl Spicy Monin
8cl Pomerančový juice RAUCH
Fill up Mattoni KMV
Zástřik Limeta

V kategorii družstev první místo obsadili žáci ze SŠHS Kroměříž,
druhé místo obsadila Střední škola společného stravování Ostrava- Hrabůvka
a na třetím místě skončila Střední škola služeb Bruntál.

Dále byla udělena cena ředitelky školy Tereze Uherkové ze SŠH Zlín, s. r. o..
Maturanti udělili cenu Nejsympatičtější barman Viktoru Kalmanovi - Bánská Šťiavnica a Nejsympatičtější barmanka Nikole Němcové - Ostrava Hrabůvka

Velký dík za organizaci je třeba věnovat žákům čtvrtého ročníku SŠH Zlín, s r.o. dále všem komisařům CBA, paní Mgr.Haně Vlkové, moderátorům akce a všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu celé akce, která byla podpořena tak masovou diváckou návštěvou.

S přáním hezkého dne
Aleš Svojanovský
Předseda Jihomoravské sekce CBA - garant soutěže TJC 2008
Fotogalerie ze soutěže 1
Fotogalerie ze soutěže 2