V pátek 16. května se v zábavném centru Babylon v městě pod Ještědem uskutečnil již pátý ročník barmanské soutěže juniorů a profesionálů, který uspořádala Střední škola gastronomie a služeb Liberec ve spolupráci s Českou barmanskou asociací a společností BERENTZEN DISTILLERS CR s.r.o.
Letošní ročník pod názvem „RON BARCELÓ CUP“ byl vyhlášen v kategorii JULEPS, k jehož přípravě je nezbytná čerstvá mátá peprná, cukr nebo cukrový sirup a předepsaná lihovina (brandy, gin, whisky nebo rum).
Úkolem soutěžících bylo připravit nový zcela originální Juleps za použití povinné suroviny kterou byl rum značky Barceló a ještě jeden produkt z nápojového portfolia společnosti Berentzen distillers CR s.r.o. Jejich výkony hodnotili techničtí a chuťoví komisaři z řad České barmanské asociace.
Jak si s tímto úkolem soutěžící barmani poradili? Podle slov marketingové řiditelky značky Barceló paní Eva Garsia, která se na soutěž přijela podívat přímo ze sídla společnosti ve Španělsku a zasedla v chuťové komisi, si vedli velmi dobře a všechny Julepsy, které mněla možnost v průběhu celého soutěžního dne ochutnat byli velmi dobré.
A jak to po soutěžním klání juniorů a profesionálů v Liberci dopadlo? V kategorii juniorů si z libereckého Babylonu cenu za první místo odvezla Iva Horáčková, stříbrnou příčku obsadil David Hanus a na bronzovém stupínku se umístil Petr Labský.
V kategorii profesionálů si palmu za vítězství odvezl Petr Bartoníček, na druhém místě skončila Šárka Janová a třetí příčku obsadil Michal Driml.

Petr Bartoníček