Hotel Praha v Novém Jičíně ve středu 30. ledna 2008 opět poskytl své krásné prostory ke konání již 8. ročníku juniorské barmanské soutěže „O putovní pohár ředitelky školy ve Frenštátě pod Radhoštěm“. Organizaci zajišťovala a garantem za CBA byla Šárka Janová z Moravskoslezské sekce CBA.
Základní podmínkou pro přípravu nápojů, jejichž kategorie byla FANCY DRINK, bylo použití minimálně 2 cl Tequily Casco Viejo Blanco nebo Gold a jakékoliv množství sirupu MONIN uvedených v příloze propozic. Dalším partnerem soutěže byla společnost COCA-COLA, která soutěžícím dodala nealkoholické nápoje. Přestože na místo konání soutěže dorazily pouhých 5 minut před zahájením a soutěžící tím znervózněli, zda jimi vybrané suroviny budou k dispozici, vše nakonec dobře dopadlo.
Receptury s produkty Coca Cola a Monin jsou započítávány do poháru jednotlivých značek - ROČNÍ SOUTĚŽE O POHÁR
A) COCA COLA
B) MONIN
Vyhlášeny byly také nejlepší obchodní názvy, které vybrali zástupci partnerských firem (Monin a Ultra Premium Brands).
V letošním roce se přihlásilo 26 soutěžících a to nejen z České republiky, ale i ze Slovenska. Zúčastněné školy byly: ŠŠHG Frenštát pod Radhoštěm, Hotelová akadémia Košice, ZSŠO a S Bánská Štiavnica, SŠSS Ostrava - Hrabůvka, HŠ Bosonožská Brno, SŠH a OP Český Těšín, SŠHS Kroměříž, SŠ Bohumín, SŠS Bruntál, SOŠ Ahol Ostrava -Vítkovice, SOŠ a SOU Polička, SŠGS Frýdek - Místek a SSŠP Frýdek - Místek s.r.o.
Vedoucím hodnotících komisí byl generální rozhodčí pan Jiří Bartoň ml., v technické komisi působila slečna Monika Mecová společně s pány Alešem Svojanovským a Ing. Ludvíkem Mikuláštíkem. Jakostní komisi měl na starosti prezident CBA pan Miroslav Novák a v jeho společnosti zde ještě zasedal pan Jozef Roth (prezident slovenské barmanské asociace), Jan Pokorný, Martin Eichenbaum, René Stankuš. V přípravně na soutěžící dohlíželi Zbyněk Špičák a Ivo Cach.
Toto soutěžní klání poctil svou návštěvou honorární prezident pan Jaroslav Vašek.
V neposlední řadě je třeba také zmínit Petra Tichavského, který soutěž po celou dobu skvěle moderoval a také Lukáše Hykla, který se staral o veškeré zpracování výsledků.
Poděkování také patří Milanu Tomiczkovi, členu Moravskoslezské sekce CBA, který vyplnil pauzu mezi koncem soutěže a vyhlášením výsledků skvělou flairovou show.

1. místo Iva Krieglerová - SŠHG Frenštát pod Radhoštěm
2. místo Václav Křikava - SŠH a OP Český Těšín
3. místo Katrin Bendíková - SŠGS Frýdek - Místek

Nejlepší obchodní název měl 2 vítěze:
Zástupcem firmy Monin panem Martinem Eichenbaumem byl zvolen:
El Monino - Lenka Magátová - SŠHS Kroměříž

Zástupcem firmy Ultra Premium Brands panem René Stankušem byl zvolen:
Bandita - Jaroslav Marek - SOŠ a SOU Polička

Všichni organizátoři, soutěžící i odborná komise vyjádřili na závěr přání setkat se při dalším, již 9. ročníku soutěže „O putovní pohár ředitelky školy ve Frenštátě pod Radhoštěm“ opět v Hotelu Praha v Novém Jičíně v lednu 2009.
Šárka Janová