23. května 2008 se již potřetí v Bruntále konala barmanská soutěž Becherovka Cup Bruntál 2008. Tato soutěž se jako jediná na Moravě koná pod širým nebem. Letos poprvé počasí účastníkům moc nepřálo, ale důležité bylo, že nakonec z oblohy nespadla ani kapka. Mezi 37 soutěžícími byli zástupci z Bruntálu, Ostravy, Brna, Prahy, Slovenska, Třince, Třeště, Jeseníku, Rýmařova,...
Soutěžní drink v kategorii Fancy drink musel obsahovat jako povinnou složku Becherovku a některý z výrobků od firmy Kofola. První místo si odvezl Marek Reichman z Brna. Ivona Tydlitátová z Třince si odvezla cenu za obchodní název. Radek Pokorný z Jihlavy získal cenu za svůj drink s přidáním minerální vody Mattoni. Putovní pohár ředitelky pořádající školy Střední školy služeb v Bruntále si odvezli žáci z Brna, soukromé hotelové školy v Bosonošské ulici.
Organizátoři děkují všem partnerům, kteří se podíleli na přípravě soutěže: firmám Becherovka, Kofola, Karlovarské minerální vody (Mattoni), Havlík-Opal s.r.o., Monin, Holba a dalším.