Vůně slivovice, skvělá nálada, bohatý doprovodný program a skvělá nabídka pravé domácí moravské kuchyně, to vše tvořilo atmosféru pátého ročníku mezinárodní barmanské soutěžeRUDOLF JELÍNEK CUP 2005.
O prvním červencovém víkendu 1.-3.7.2005 se členové CBA zúčastnili mezinárodní barmanské soutěže, kterou pořádala společnostRudolf Jelínek a.s. ve spolupráci se Slovenskou barmankou asociací, za přispění České a Polské barmanské asociace ve Vizovicích.

Každou zúčastněnou zemi reprezentovalo deset soutěžících barmanů. CBA reprezentovalo družstvo ve složení:Šárka Janová , Petr Bartoníček, Karel Mayer, Miroslav Řehoř, Robert Weis, Karel Válek, Radim Habarta , Martin Eichenbaum, Petr Tichavský a Oldřich Čáp.

Příjezd soutěžících byl v pátečních odpoledních hodinách. Po nezbytné akreditaci a ubytování v hotelu Moskva Zlín se všichni soutěžící a hosté sjeli do sídla společnostiRudolf Jelínek a.s. ve Vizovicích, kde pro ně byla nachystaná prohlídka výrobního závodu společnosti a ochutnávka netradičních destilátů z produkce společnostiRudolf Jelínek a.s.. Na závěr patečního programu si to jednotlivá družstva rozdala v turnaji ve florbalu. Družstvo CBA pod vedením kapitána Mirka Nováka a manažera Pepi Ježka skončilo po tuhých bojích na konečném čtvrtém místě. Palmu vítězství si odneslo družstvo Polska, druhé skončilo družstvo pořádající společnostiRudolf Jelínek a.s. a na třetím místě skončilo družstvo Slovenka.
Po sobotní snídani odjeli všichni soutěžící a hosté autobusem do sídla společnostiRudolf Jelínek a.s. ve Vizovicích, kde se v prostorách závodu konalo barmanské klání třiceti nominovaných barmanů. Techniku práce jednotlivých barmanů ostře sledovali zástupci jednotlivých barmanských asociací a do chuťové komise usedli vedle zástupců společnostiRudolf Jelínek a.s. presidenti zúčastněných barmanských asociací.
Po skončení barmanského klání byl pro soutěžící a hosty připraven další zajímavý program, jehož součástí byla prohlídka Vizovického zámku a výlet do švestkových sadů patřících společnostiRudolf Jelínek a.s.. Nezbytnou součástí návštěvy švestkových sadů bylo i vysazení tří nových švestkových stromků, které si sami vysadili zástupci zúčastněných barmanských asociací a označili je státní vlajkou. Doufejme, že se někdy dočkáme slivovice ze stromu označeného naší státní vlajkou.
Na závěr celého soutěžního klání uspořádala společnostRudolf Jelínek a.s.v prostorách kongresového sálu hotelu Moskva Zlín závěrečný galavečer, jehož součástí bylo ocenění jednotlivých zúčastněných barmanů a vyhlášení výsledků. Každý barman si odvezl lahvičku pravé Jelínkovi slivovice.
A Jak to vše dopadlo? Na prvním  místě se umístil Alexander Didy ze Slovenké barmanské asociace, druhou příčku obsadil Petr Bartoníček z České barmanské asociace a na třetím místě se umístil Artur Olesiejuk z Polské barmanské asociace. Vítězný barman si převzal z rukou generálního ředitele společnosti Rudol Jelínek a.s. pana Ing. Pavla Dvořáčka šek na 1000 $.
RUDOLF JELÍNEK CUP 2005 - byl příjemnou a pohodovou soutěží a tak už teď se můžeme těšit na další ročník.

text: Petr BARTONÍČEK