Zájezd pro studenty VŠH. leden 2008
Tabák a rum II.

Termín zájezdu: 14 - 28. ledna 2008
Počet zájemců: 25 osob
Ubytování: 2 a 3* hotely
Stravování: Plná penze a All Inclusive
Průvodce: hovořící česky


1. den - pondělí - 14. ledna
Přílet do Havany letiště José Martí, transfer do hotelu Lincoln, ubytování, lehká večeře.
2. den - úterý - 15. ledna
Snídaně, dopoledne prohlídka jedinečného města, kde se nesetkáte s dopravními kolapsy, ani komerční reklamy vás nebudu obtěžovat, ale uvidíte nádherné domy a exotická atmosféra města vás doslova pohltí. Oběd v centru Havany, odpoledne návštěva Museo de Ron a jedné z proslulých manufaktur na výrobu doutníků (Partagas, Corona, Romeo y Juliet, Cohiba, atd.), večeře v hotelu.
3. den - středa - 16. ledna
Snídaně, odjezd do Las Terrazas (ekologicky pojatý turistický komplex, rezervace UNESCO), procházka rezervací návštěva kávovníkové plantáže Cafetal Buena Vista v doprovodu průvodce, oběd v jedné z restaurací komplexu, koupání v jezírkách řeky Río de San Juan, pokračování v cestě do Viňáles, ubytování v hotelovém komplexu Rancho San Vincente, večeře.
4. den - čtvrtek - 17. ledna
Snídaně, návštěva jeskynního systému Cueva Del Indio, oběd v jedinečné restauraci El Palenque. Odpoledne se budete věnovat převážně pěstování a zpracování tabáku pěstovaném v tomto údolí Valle de Vinales. Tabák pěstovaný v této oblastí je odborníky považován za ten nejkvalitnější. Na programu je návštěva tabákové plantáže u jednoho z místních pěstitelů, který Vám vysvětlí jak se tabák pěstuje a následně suší, pak se podíváte do manufaktury kde dochází k fermentaci tabákových listů, návrat do hotelu, večeře.
5. den - pátek - 18. ledna
Snídaně, odjezd do města Trinidad, po cestě se zastavíte v krásném městě Cienfuegos, město nazývané také jako „Perla Jihu“, krátká zastávka na náměstí a procházka po místní promenádě, oběd a pokračování v cestě do nedalekého Trinidadu, ubytování, večeře. Po večeři doporučuji navštívit diskotéku La Cueva, která je situovaná v nedaleké jeskyni (vstupné není zahrnuto v ceně programu).
6. den - sobota - 19. ledna
Snídaně v hotelu, dopoledne volné ne pláží Ancón, odpoledne se projdete po kamenné dlažbě v historickém centru Trinidadu, krásném městě s krásnými domy s červenými střechami a velkými okny zdobné mřížemi. Městečko Trinidad zaštituje světová organizace UNESCO nejen kvůli zachovalé koloniální architektuře, ale také krajina kolem Trinidadu je ojedinělá. Na jižní straně je Trinidad omývám vlnami karibiku a nad městem se tyčí pohoří Escambray.
7. den - neděle - 20. ledna
Tento den je určen k odpočinku na pláži Ancón. Snídaně, oběd a večeře jsou zahrnuty v ceně.
8. den - pondělí - 21. ledna
Po snídani odjedete autobusem do hor. Klikatými silničkami dojedete až ke stanici, kde autobus vyměníte za kamióny a budete pokračovat do rezervace Topes de Collantes. Exkurze rezervací je zakončena obědem na místní horské farmě, návrat do hotelu, večeře.
9. den - úterý - 22. ledna
Snídaně, odjezd do města Bayamo, přesun na východní stranu ostrova si vyžaduje téměř celý den cestování. Po cestě zastávka na oběd, večer ubytování v hotelu a večeře.
10. den - středa - 23. ledna
Snídaně, odjezd do Santiago de Cuba, návštěva Prohlídka města, Velásquezův dům, nejstarší na Kubě, návštěva kasárny Moncada a pevnost San Pedro del Morro, oběd a večeře jsou zahrnuty v ceně.
11. den - čtvrtek - 24. ledna
Snídaně, odjezd na severní pobřeží ostrova na pláž Guardalalvaca, po cestě zastávka u baziliky Nuestra Seňora del Cobre, postavená na hoře nedaleko měděných dolů, pokračování v cestě přes pohoří Sierra Maestra, ubytování na pláži Guardalavaca, večeře.
12. den - pátek - 25. ledna
Snídaně, pobyt na pláži, odpoledne návštěva indiánské vesnice Adea Taina, což je pouze model domorodé vesnice, návrat do hotelu, večeře,
13. den - sobota - 26. ledna
Snídaně, odjezd na ostrovy Cayo St. María, oběd, ubytování, volný zbytek dne, večeře.
14. den - neděle - 27. ledna
Snídaně, volný den na pláži, oběd a večeře v ceně.
15. den - pondělí - 28. ledna
Snídaně, brzy ráno odjezd na letiště v Havaně José Martí.
Cena zájezdu: 57 800 Kč,-
Cena zájezdu zahrnuje:
- Zpáteční letenku včetně letištních tax.
- Ubytování a stravování
- Průvodce hovořící česky
- Klimatizovaný autobus po celou dobu pobytu
- Ubytování pro řidiče a průvodce po celou dobu pobytu
- Vstupné do muzeí a jiné aktivity zahrnuté v programu
- Zajištění víz
- Cestovní pojištění
Cena zájezdu nezahrnuje:
- Turistický poplatek, který se platí na letišti před odletem 25CUC
- Spropitné - 20 CUC


Zájezd pro studenty VŠH, leden 2008
Tabák a rum III.

Termín zájezdu: 14 - 28. ledna 2008
Počet zájemců: 25 osob
Ubytování: 2 a 3* hotely
Stravování: Plná penze a All Inclusive
Průvodce: hovořící česky

1. den - pondělí - 14. ledna
Odlet z Prahy letem OK 700 do Madridu v 11:05, přílet do Madridu ve 14:00
Pokračování v let se společností Cubana CU 471 odlet v 17:30 přílet do Havany ve 23:30 na letiště José Martí, transfer do hotelu Lincoln, ubytování, lehká večeře.
2. den - úterý - 15. ledna
Snídaně, dopoledne prohlídka jedinečného města, kde se nesetkáte s dopravními kolapsy, ani komerční reklamy vás nebudu obtěžovat, ale uvidíte nádherné domy a exotická atmosféra města vás doslova pohltí. Oběd v centru Havany, odpoledne návštěva Museo de Ron a jedné z proslulých manufaktur na výrobu doutníků (Partagas, Corona, Romeo y Juliet, Cohiba, atd.), večeře v hotelu.
3. den - středa - 16. ledna
Snídaně, projížďka autobusem po moderních čtvrtích Havany, návštěva pomníku José Martí, Náměstí revoluce, hřbitova Colón, návrat přes rezidenční čtvrť Miramar, návštěva destilerie Bocoy, oběd v historickém centru města, odpoledne návštěva trnu Feria de Catedral, kde si budete moci nakoupit suvenýry (dřevěné sošky, humedory, šperky, obrazy, atd.), večeře v hotelu.
4. den - čtvrtek - 17. ledna
Snídaně, odjezd do Las Terrazas (ekologicky pojatý turistický komplex, rezervace UNESCO), procházka rezervací návštěva kávovníkové plantáže Cafetal Buena Vista, oběd v jedné z restaurací komplexu, koupání v jezírkách řeky Río de San Juan, ubytování v hotelu Villa Soroa, večeře v hotelu.
5. den - pátek - 18. ledna
Snídaně, návštěva orchidearia a odjezd do provincie Pinar del Río do vesnice Viňáles, zastávka na vyhlídce u hotelu Dos Jazmines, vysvětlení vzniku vápenatého údolí a Mogotů. Oběd v místní restauraci, ubytování v hotelovém komplexu Rancho San Vincente, večeře.
6. den - sobota - 19. ledna
Snídaně, dopoledne se budete věnovat převážně pěstování a zpracování tabáku pěstovaném v tomto údolí - Valle de Viñales. Tabák pěstovaný v této oblasti je odborníky považován za ten nejkvalitnější. Na programu je návštěva tabákové plantáže u jednoho z místních farmářů, který Vám vysvětlí jak se tabák pěstuje a suší, oběd v jedinečné restauraci El Palenque, poté se podíváte do manufaktury kde se fermentují tabákových listy, návrat do hotelu, večeře.
7. den - neděle - 20. ledna
Snídaně, návštěva jeskynního systému Cueva Del Indio, odjezd na ostrov Cayo Jutía, den určený k relaxaci na pusté pláži. Večer odjezd do hotelu, večeře.
8. den - pondělí - 21.ledna
Snídaně, odjezd do města Trinidad, po cestě se zastavíte v krásném městě Cienfuegos, město nazývané také Perlou Jihu, krátká prohlídka náměstí a procházka po místní promenádě, oběd a pokračování v cestě do nedalekého Trinidadu, ubytování v hotelu Costa Sur ležícím na pláži, večeře.
9. den - úterý - 22. ledna
Snídaně v hotelu, dopoledne volné ne pláží Ancón, odpoledne se projdete po kamenné dlažbě v historickém centru Trinidadu, krásném městě s krásnými domy s červenými střechami a velkými okny zdobné mřížemi. Městečko Trinidad zaštiťuje světová organizace UNESCO nejen kvůli zachovalé koloniální architektuře, ale také krajina kolem Trinidadu je nádherná. Na jižní straně je Trinidad omývám vlnami karibiku a nad městem se tyčí pohoří Escambray.
10. den - středa - 23.ledna
Tento den je určen k odpočinku na pláži Ancón.
11. den - čtvrtek - 24. ledna
Po snídaní odjezd autobusem do hor Escambray. Klikatými silnicemi dojedete až k vesnici Los Helechos, kde autobus vyměníte za kamióny a budete pokračovat do rezervace Topes de Collantes. Na programu je pěší túra rezervací až k vodopádu Salto de Caburní, pokračování v cestě podél říčních kaskád. Možnost koupání v tůních, kriolský oběd v místní osadě, návrat do hotelu v odpoledních hodinách, zbytek odpoledne volný.
12. den - pátek - 25. ledna
Tento den je určen k odpočinku na pláži Ancón. V případě zájmu je možné domluvit se s řidičem na odjezdu do Trinidadu.

13. den - sobota - 26. ledna
Ráno po snídani odjezd do Havany, po cestě zastávka v údolí cukrovarů Valle de los Ingenios, pokračování v cestě přes Santa Claru a návštěva pomníku Che Guevary, odjezd do Havany na letiště José Martí, ubytování, večeře v hotelu.
14. den - neděle - 27.ledna
Snídaně, návštěva pevnosti El morro, výklad o historii Havany, oběd, zbytek dne voný. Odjezd na letiště nejpozději v 19:00.
15. den - pondělí - 28.ledna
Odlet letem CU 470 v 00:45 Havana Madrid. Přílet do Madridu v 15:30, navazující let do Prahy odlétá v 18:15 číslo letu OK 707.
.
Cena programu je 44 820,- Kč

V ceně programu je zahrnuto:
- zpáteční letenka
- ubytování v těchto hotelích: 4x Hotel Lincoln 3*, 1x Hotel Soroa 2*, 3x Hotel Rancho San Vincente 2*, 5x Hotel Costa Sur 3*
- stravování plná penze po celou dobu pobytu, pouze v hotelu Costa Sur je stravování ALL Inclusive
- průvodce hovořící česky po celou dobu pobytu na Kubě
- řidič a klimatizovaný autobus po celou dobu pobytu
- víza

V ceně programu není zahrnuto:
- cestovní pojištění
- odletová taxa, kterou hradí každý samostatně v odletové hale 25 Cuc
- spropitné (vybíráme na místě 30 Cuc)

Poznámky:
- ceny jsou platné pro leden 2008 minimálně pro 25 osob
- v případě nedostatečné kapacity v uvedených hotelích zajistíme jiné ubytování ve stejné kategorii
- záloha ve výši 20 000,- Kč musí být zaplacena nejpozději do 14. listopadu 2007 na účet cestovní agentury Exotica Cuba s.r.o. 701691000/2700 vedený u HVB bank a.s.
- případné dotazy zodpoví Ing. Dana Johnová, nebo Ing. Lívia Kocnárová na tel. 603 700 681 nebo na @: livia@exoticacuba.com
- připravujeme pro Vás informační schůzku a prezentaci zájezdu, termín schůzky se dozvíte u Ing. Johnové koncem října