Tisková zpráva: Havana Club Grand Prix 2009, 2. červenec 2009, Praha


Havana Club Grand Prix 2009 zná své vítěze!


Ve čtvrtek 2. července 2009 v netradičním prostředí tovární haly Kolbenova na Praze 9 proběhla největší barmanská soutěž v České republice a určila ty nejlepší z nejlepších barmanů! Soutěžní klání v letošním roce probíhalo již od dvou hodin odpoledne, kdy své síly poměřili barmani v mixologické části a přiblížili publiku technologii míchání nejluxusnějších drinků z rumu Havana Club. Večer pak show rozjeli mistři flair-bartendingu se svými dech beroucími triky. Havana Club Grand Prix 2009 zná své vítěze obou kategorií!

První místo v mixologické získal Radim Hamrosi. Porotu oslovil svým originálním drinkem Havana Heart. Na druhém místě se umístil Filip Eichler s koktejlem Vedado´s Sin. Třetí místo obsadil David Andrle s drinkem La Mariposa Blanca.


Ve flair-bartendingu zvítězil Jarda Janoušek se svou strhující barmanskou show! Druhé místo získal Michal Těžký a na třetím místě se umístil předloňský vítěz Havana Club Grand Prix 2007 Tomáš Prűckner.

Po napínavém klání získali vítězové obou kategorií letenky a pobyt na Kubě s účastí na mezinárodním finále Havana Club Grand Prix v květnu 2010. Za druhé a třetí místo si barmani odnesli „prize money“.

Reprezentovat Českou republiku na Kubu pojede Radim Hamrosi a Jarda Janoušek!

V mixologické části soutěžící barmani prezentovali drinky dle vlastní fantazie a kreativity. Moderní mixologie vychází ze základu barmanského umění. Každý ideální drink moderní mixologie má probouzet naše prožitkové smysly, proto porota posuzovala nejen způsob přípravy, ale také chuť, vůni a vzhled koktejlu.

Flair-bartending je to způsob práce za barem, který není vázán konvencemi. Záleží na kreativitě každého flair-bartendingového barmana na kolik dokáže předvést své schopnosti v přípravě a servírování drinku. Soutěžící barmani na Havana Club Grand Prix 2009 předvedli při svém vystoupení až akrobatické kousky s lahvemi a shakery.

Barmanskou a hudební show Havana Club Grand Prix provází každoročně výjimečná a autentická atmosféra, která se nedá zažít nikde jinde. Bohatý program, v čele s „Objevem roku“, skupinou Toxique, zaručil neutuchající zábavu od odpoledních hodin do časného rána. K latinsko-americkému tanečnímu pohybu sváděl latino DJ Mikuláš a vášeň vyzařující tanečníci salsy. Další žhavé rytmy přinesl DJ Mike Trafik a klubový hudební projekt Face 2 Face. Večerem provázeli Petr Vaněk a Petra Nesvačilová.



Návštěvníci měli možnost ochutnat pravé kubánské gurmánské speciality a především ochutnat klasické kubánské koktejly namíchané od profesionálních barmanů, např. Mojito nebo Cuba Libre, ale i novinku jakou je i drink Cubata ze sedmiletého Havana Club rumu.

Rozjetá zábava, super program, skvělá hudba, originální i klasické koktejly, nejlepší barmani, nezapomenutelná atmosféra – to byla Havana Club Grand Prix 2009!

Léto odstartovalo v rytmu skvělé hudby a báječných koktejlů! Dejte si i Vy drinky z Havana Club a vychutnejte pohodu letních dnů!



www.havanaclub.cz


Pro více informací kontaktujte:

Lucie Obranská

PR manager

mobile:+420 776 257 874

tel:+420 271752248

fax:+420 271752249

e-mail: lucka@m-ocean.cz

web: www.m-ocean.cz

----------------------------------------------------------------------------

Agentura M-ocean – event management&promotion

Hrabákova 2001/21

14800 Praha 4 – Chodov