Již 31. mezinárodní barmanský pohár nás přivítal v malebném městečku
Bled na severu Slovinska. Dostalo se nám velmi vřelého přijetí od
tamní barmanské asociace včele s presidentem Dušanem Furarem, vřelé
přijetí a zajímavý zážitek nám nemohlo skazit ani drobné organizační
zaškobrtnutí hned na začátku. Pouze jsme si vyměnili suroviny a mohli
jsme se dát do díla.

V první části jsme míchali Long Drink a Radimovi
Habartovi se povedlo překvapit porotu svým nápojem jenž obsahoval pro
Slovince novinku v podobě okurkového sirupu, umístil se tak na dobrém
osmém místě.

Druhý den pokračovala soutěž tvorbou tzv. Pre Diners tedy
aperitivních drinků. Věděli jsme, že trefit se do chuti porotců nebude
jednoduché, ale jaké bylo pro nás překvapení když na předních pozicích
se umístili drinky v nichž byl např použit sirup nebo sladký likér? To
naše suché aperitivní drinky odsunulo až do druhé respektive třetí
desítky.

V konečném součtu jsme tedy nevyšli nejlépe, ale nasbírané
zkušenosti a inspirace do dalšího soutěžení nás přivedli k lepší
náladě.



Láďa Glaser a Radim Habarta

nominovaní soutěžní barmani CBA