Ve dnech 21.-23.11.2009 pořádala Croatian Bartenders Association organize ve městě Opatija tradiční mezinárodní barmanskou soutěž 17. TROPHY OF OPATIJA RIVIERA 2009. Soutěže se účastnilo celkem 70 barmanů, z toho 50 barmanů z kategorii classic – long drink a 20 barmanů z kategorii flair.
CBA reprezentovali Leopold Pecha z jihomoravská sekce v kategorii classic a Václav Abrahám z východočeské sekce v kategorii flair.
Celá soutěž měla velmi vysokou úroveň. Croatian Bartenders Association připravila pro soutěžící také bohatý doprovodný program, jehož součástí byla prohlídka města Opatija, workshop na přípravu ozdob, ale i návštěva různých cocktail barů včetně nejznámějšího Hemingway lounge baru.
Celý soutěžní den byl ukončen galavečerem se slavnostním vyhlášením výsledků. Leopold Pecha obdržel pěkné 15. místo a Václav Abrahám se umístil na 7. místě.
Účast na této soutěži byla pro nás velkým přínosem. Byli bychom rádi, kdybychom se opět mohli zúčastnit nějaké podobné soutěže a reprezentovat tak CBA.