PŘIJĎTE SE PODÍVAT NA ČESKOU BARMANSKOU ELITU - FINÁLE FINLANDIA VODKA CUP



Soutěž Finlandia Vodka Cup 2010 jde do svého finále. Do Špindlerova Mlýna se 14. ledna 2010 sjede česká a slovenská barmanská elita, aby za podpory odborné i laické veřejnosti předvedla svůj um.



Přijďte se i vy podívat, jak si kolegové z oboru povedou, jaké novinky a triky si na finálové klání připravili. Letošní 12. ročník soutěže proběhne poněkud netradičně, a to přímo pod širým nebem, u Turistického informačního centra. Všem návštěvníkům bude klání přístupné od 13,00 hodin zdarma.



Finalisté budou soutěžit v tradičních disciplínách - barmanském umění, stylu a provedení tří originálních koktejlů Finlandia: aperitivu, long drinku a quick mixu. Poslední kategorie patří mezi nejnáročnější. V ní obdrží soutěžící 10 minut před startem kufřík s předem nespecifikovanými ingrediencemi. Během této doby musí vymyslet originální recept na drink a během dalších 5 minut jej namíchat. Nad regulérností soutěže bude dohlížet odborná porota, mezi jejíž členy patří Markku Raittinen, Václav Vojíř, Martin Baťha a Václav Vognar, tedy jména, s nimiž jste se určitě všichni již setkali.



Celosvětové finále, jehož se zúčastní i vítěz českého klání, proběhne 2. února 2010 ve finské Levi, v extrémních podmínkách polárního kruhu. O tom, jak se bude našemu finalistovi dařit v celosvětové konkurenci, vás budeme samozřejmě informovat.