Tisková zpráva Zapa Baru:

První prosincovou sobotu oslavil pražský ZAPA BAR své druhé narozeniny. A právě tento den byl významný i tím, že se stal členem „PARTNER’S BAR“ České Barmanské Asociace.

Oslava proběhla v tradičním pojetí oslav Zapa Barů v klidném prostředí, s možností ochutnání speciálního koktejlového menu, které obsahovalo jak klasické koktejly, tak i novinky, které byli prezentovány vůbec poprvé. Za doprovodu Jazzových rytmů na začátku večera jste mohli ochutnat klasický welcome nápoj Kir Royal v molekulárním provedení. Koktejly, které se dále servírovaly během večera vystihovali příležitosti, které byly hlavním lákadlem večera a to II. narozeniny, k nimž byl podáván hlavně koktejl nazvaný ZAPA BAR BIRTHDAY COCKTAIL skládající se z rozinkami infulovaného Cognacu Meukow, červeného vermutu Noilly Prat a třešňového Bitters. Zástupcem klasických koktejlů byl BENTLEY (calvados, červený vermut) a druhou žhavou novinkou byl z The Spirit of the Sun, vodky a limetové šťávy míchaný MIDNIGHT SUN.

Za hojné účasti hostů došlo pak v průběhu večera k druhé významné události a sice k slavnostnímu předání plakety z rukou presidenta CBA Aleše Svojanovského a Zapa Bar se tak oficiálně zařadil mezi bary, které splňují standarty PARTNER’S BAR CBA. Plaketu převzal jeden ze spolumajitelů Zdeněk Hejtmánek. Velmi povedený večer ještě podtrhlo chutné občerstvení ve skotském stylu a hudba těch nejlepších rockových klasiků z celého světa.