Barmani Moravskoslezské sekce se sešli poprvé v roce 2007

V kavárně střední školy v Českém Těšíně se sešli členové Moravskoslezské sekce CBA a JSC v neděli 14.ledna 2007.
Všechny přítomné přivítal předseda MS sekce pan Karel Mayer. Na programu jednání byly především organizační záležitosti. MS sekce CBA měla k tomuto datu 29 členů CBA a 6 členů JSC. Dalším bodem byly informace o chystané celorepublikové konferenci CBA. Ta se uskuteční ve dnech 9.-11.3. v beskydském hotelu Odra na Ostravici. Jedním z hlavních bodů konference bude volba viceprezidenta CBA, za Moravskoslezskou sekci bude kandidovat právě pan Karel Mayer a Zápaočeská sekce navrhla pana Petra Krpejše.

Jedna z důležitých informací byla ta o vítězích titulu Barman roku. V juniorské kategorii se za minulý rok umístili na prvních dvou místech členové MS sekce David Smrčka a Martin Hoffman, oba z OHŠ Bosonožská Brno.

V kategorii profesionálů zvítězili rovněž členové MS sekce Leopold Pecha z téže školy před Šárkou Janovou z hotelu Praha v Novém Jičíně a panem Karlem Mayerem.
V první desítce se umístili i další členové MS sekce - brněnský Ivo Cach, Lukáš Hykel z hotelové školy ve Frenštátě pod Radhoštěm a Pavlína Dávidíková z Ostravy - Hrabůvky. Vítězný Leopold Pecha má zaručenu cestu na mistrovství světa. Na tom však CBA bude reprezentovat vítěz soutěže CBA grand prix, která se uskuteční v rámci programu konference v březnu na Ostravici. Mezi náhradníky soutěže jsou další členové MS sekce, kteří se umístili na 11. a 12.místě - Jan Liška z Brna a Milan Tomiczek z Třince.

Pan Mayer rovněž informoval o soutěžích, které by se měly letos konat pod záštitou MS sekce - jsou to tradiční soutěže v Novém Jičíně, Bruntále, Třinci, Bohumíně a nově soutěž v sanatoriu Klimkovice.

Tomáš Zahradil ze společnosti G.Callipso informoval o možnostech absolvování školení barista. O toto školení byl okamžitě zájem. Stejně tak o dalších o kterých informoval Martin Eichenbaum. Na schůzi se rovněž projednávala možnost uspořádat flairovou soutěž - pan Mayer vyzval k aktivitě flairové barmany Milana Tomiczka a Lukáše Vacu.
Předseda junior shaker clubu MS sekce Martin Eichenbaum informoval členskou základnu o chystaném setkání členů JSC, které by se mělo uskutečnit na konci měsíce března a mělo by být zaměřeno na aperitivy, aperitivní cocktaily a kořeněná vína. Datum a přesný program setkání, stejně jako všechny informace týkající se soutěží a dalších aktivit se dají najít na www.cbassociation.cz. V průběhu celého dne bylo k dispozici občerstvení, které připravili studenti a pedagogové střední školy v Českém Těšíně, výrobky společnosti Kofola a výborná káva Italcaffe, kterou dováží společnost G.Callipso - www.kavovary.cz. Ta zapůjčila rovněž kávovar. Oběma firmám a hotelové škole patří velké poděkování za podporu.

Zpracoval: Martin Eichenbaum