1st Central European Cocktail Challenge Zalakaros 2009 Hungary


Ve dnech 18. – 20. 11. 2009 jsme reprezentovali CBA na mezinárodní barmanské soutěži pořádané SBH v maďarském lázeňském městě Zalakaros. Ubytováni jsme byli v krásném čtyřhvězdičkovém hotelu MEN DAN.

Fancy soutěž proběhla v nedalekém městě Nagykanizsa v místní hotelové škole, kde se utkalo celkem14 barmanů z několika zemí střední Evropy. K večeru byla přichystána degustace výborné arménské brandy ARARAT spojená s ochutnávkou doutníků. Druhý den proběhla Cocktail soutěž, ve které mohl soutěžit pouze jeden barman z každého zúčastněného státu.

V obou soutěžích jsme se bohužel neumístili do třetího místa. Po celý den jsme mohli využít vynikajícího wellness centra, které je součástí hotelu. Večer jsme se dopravili koňským povozem do místní vinice, kde proběhla řízená degustace vína se spoustou pravého maďarského guláše. Celý večer probíhal za zvuků maďarské hudby a proslulého čardáše.

Ráno jsme využili hotelového wellness centra a po snídani odjeli domů. Po cestě jsme se zastavili na zřícenině hradu, kde jsme nakoupili spousty druhů maďarského vína a jeli k domovu.

Program celé akce byl super!


Marek Reichman, Michal Driml – Jihomoravská sekce CBA