Do předvánočního období je již tradičně zasazena juniorská barmanská soutěž Fernet Stock Cup.

Její 7.ročník se tentokrát přestěhoval z Krkonoš na další atraktivní místo – na Karlštejn. V pátek 28.listopadu 2008 se do restaurace U Janů sjela třicítka mladých barmanů opravdu z celé České republiky.

Všichni měli stejný úkol – v časovém limitu 14 minut připravit 5 porcí short drinku a 5 porcí long drinku, kdy oba nápoje musely obsahovat minimálně 2 cl produktu Fernet (Stock, Citrus nebo Stock 8000) a ještě jeden další výrobek z portfolia společnosti Stock Plzeň. Práci za pracovními stoly hodnotili kolegové Ing.Ludvík Mikuláštík a Achim Šipl pod dohledem Jiřího Bartoně jun. V chuťové komisi pracovali kolegové Karel Mayer, Petr Nejedlý, Mojmír Prokeš a Miroslav Novák jun., nad jejich hodnocením dohlížel Miroslav Černík. Přípravnu zajišťoval Jiří Mašek, výsledky zpracovával Miloslav Vokáč, u mikrofonu byl Radek Drašnar.

Velký dík za spolupráci při zorganizování celé soutěže zástupkyni společnosti Stock Plzeň Petře Sinkulové, předsedovi VČ sekce CBA Josefu Ježkovi, Jiřímu Maškovi a Miroslavu Novákovi. Velký díl práce odvedli také žáci SSŠG z Prahy 8. S úkoly garanta soutěže za CBA se úspěšně vypořádal Josef Ježek, osobně byl přítomen také prezident CBA Aleš Svojanovský.

Na třetím místě skončil Petr Labský, druhé místo patřilo Janě Marešové a vítězkou se stala Iva Kuklová.Také byly předány ceny za nejlepší chuť a nejlepší obchodní název drinku. Vyvrcholením celé soutěže pak byla prohlídka obou návštěvnických okruhů Státního hradu Karlštejn v sobotním dopoledni. Prostorami starobylého hradu provázel početnou skupinu barmanů, jejich doprovodů a členů CBA student Obchodní akademie a Hotelové školy z Turnova Vojtěch Bočok a počínal si více než profesionálně. Připravil tak všem nezapomenutelný zážitek, který zakončil příjemné setkání na soutěži.


Pro www.cbanet.cz Radek Drašnar