Brněnský Vánoční pohár 2008

tisková zpráva:



Dne 2.12.2008 se v reprezentačních prostorách hotelu International B.W. Premier Brno uskutečnil již 8. ročních soutěže mladých barmanů a someliérů Brněnský Vánoční pohár.

Soutěž vyhlašuje každoročně ředitel SOU potravinářského a služeb Brno, Charbulova, MVDr. Ladislav Černý.

Letošní ročník byl mimořádný zejména tím, že byl první, jenž se uskutečnil za spolupořádání České Barmanské Asociace, která zaštítila barmanskou část soutěže. V neposlední řadě i tím, že byla poslední soutěží roku 2008, započítávana do seriálu barman roku v kategorii JUNIOR. Proto odborná poroto důsledně hodnotila všech 55 soutěžících z Česka i zahraničí.

Technickou komisi soutěže zajistili kolegové Javorský, Herynek, Švábenský, Vavřichová a moje maličkost současně v roli odborného garanta za CBA. Jakostní komisi měl plně v režii kolega Mayer z moravskoslezké sekce. Přípravna soutěžících pod taktovkou Ivo Cacha fungovala důsledně a na výbornou. Sčítací komisi a administrativu měla pod kontrolou kolegyně Mecová.

Soutěžní klání skončilo v pozdních odpoledních hodinách příjemným kulturním programem a vyhlášením vítězů. 1. Místo Pavlína Kobrová, Hronov, 2.místo Barbora Mikuláštíková, Ostrava, 3místo Martin Zaujec, Nitra ( výsledková listina www.cbanet.cz ).

Závěrem jen popřát vítězům a všem účastníkům mnoho zdaru a dobrých nápadů pro další tak příjemné akce, komisařům a organizačnímu týmu vyslovit díky za dobře odvedenou práci a pomalu chystat přípravu na 9.ročník soutěže.

Největší dík však patří tajemníkovi soutěže Bc. Radku Bušinovi za komplexní přípravu a organizaci tcelé soutěže.



Radek Poláček

předseda JM sekce CBA, o. s.