XI. KROMĚŘÍŽSKÁ KOKTEJLOVÁ SOUTĚŽ



Již jedenáctým rokem se 10.2.2010 na SŠ Hotelové a služeb Kroměříž, Na Lindovce 1463 uskutečnila Kroměřížská koktejlová soutěž s účastí juniorských barmanů z celé České republiky. Zde si 43 soutěžících v kategorii classic porovnalo své dovednosti získané v oblasti nápojové gastronomie.



Soutěžící připravovali fancy míchané nápoje, kterými mohli okouzlit nejen diváky, ale hlavně odbornou porotu. Podmínkou účasti byla příprava pěti drinků v časovém limitu šesti minut. Nápoj musel obsahoval minimálně 3 cl Ron Varadero Aňejo 3 Aňos z portfolia firmy Zanzibar. Ze sirupů byly k dispozici sirupy Monin a z nealkoholických nápojů produkty společnosti Karlovarské minerální vody, a.s.



V kategorii jednotlivců si první místo vybojoval Fejl Petr z Labské hotelové školy Pardubice, na druhém místě se umístil Zezulák Tomáš ze SŠHS Kroměříž a třetí místo získal Schimitzer Jan z SOU a SOŠ Žatec.



V kategorii družstev první místo vybojovala Labská hotelová škola Pardubice, druhé místo obdržela SŠHS Kroměříž a třetí místo získala SŠ průmyslová a hotelová Uherské Hradiště.



Zároveň byla udělena i zvláštní cena za nejlepší drink, ve kterém bude použita minerální voda MATTONI, kterou získal Schimitzer Jan z SOU a SOŠ Žatec.



Na závěr soutěže jsme byli osobně od pana ředitele Ing. Petra Hajného pozváni na příští ročník Kroměřížské koktejlové soutěže. Doufám, že v příštím roce bude mít tato soutěž opět takový úspěch jako letos



A teď již vítězný drink – LEDOVÉ OSTŘÍ


50 g ananasu

3 cl Ron Varadero Aňejo 3 Aňos

2 cl Monin Pomme Verte likér 20%

6 cl fresh mandarinkové šťávy

1 cl Monin Orgeat sirup

dolít ECO Aloe Vera



Předseda JM sekce CBA - Radek Poláček