X. ROČNÍK KROMĚŘÍŽSKÉ JUNIORSKÉ KOKTEJLOVÉ SOUTĚŽE



Již desátým rokem se 11. 2. 2009 na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži, uskutečnila Kroměřížská juniorská koktejlová soutěž, které se zůčastnili barmani z celé České republiky. Zde si 34 soutěžících porovnalo své dovednosti získané v oblasti nápojové gastronomie. Soutěž se uskutečnila pod záštitou České barmanské asociace a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.



Soutěžcí připravovali míchané nápoje, kterými mohli okouzlit nejen diváky, ale hlavně odbornou porotu. Pro tento ročník byl podmínkou účasti příprava pěti drinků v časovém limitu šesti minut. Podmínkou bylo, aby nápoj obsahoval vodku Absolut, sirupy a likéry značky MONIN, džusy značky PFANNER. Z minerálních vod byla k dispozici minerální voda MATTONI. V soutěží se hodnotila chuť, technika, jakost a vzhled.



V kategorii jednotlivců si první místo vybojovala Komendová Natálie ze SŠHS Kroměříž, na druhém místě se umístila Kobrová Pavlína ze Střední školy hotelové a podnikání, SČMSD, Hronov a třetí místo získala Majerová Patricie z Labské hotelové školy, Pardubice.



V kategorii družstev první místo vybojovala Komendová Natálie a Zezulák Tomáš ze SŠHS Kroměříž, druhé místo obdrželi Luňáková Kateřina a Modlík Jaroslav ze Střední soukromá škola gastronomie, s. r. o. Praha 8 a třetí místo získaly Kupčáková Radka a Růčková Lucie ze Střední školy hotelové a gastronomie, Frenštát pod Radhoštěm.



Zároveň bylo uděleno i několik speciálních cen a to za nejlepší vzhled nápoje, kterou získala Hlavicová Nikola, cenu za nejoriginálnější název nápoje získal Modlík Jaroslav s názvem drinku Absolutní nejistota, cenu za nejsympatičtější barmanku obdržela Vařechová Ľubomíra a barmana Svoboda Martin a za nejlepší Mattoni drink Kobrová Pavlína. Nejrychlejší nápoj umíchal a cenu získal Močidla Jakub. Cenu zlaté brambory za vždy nedoceněné čtvrté místo získal Klapka Miroslav.



Organizační tým maturantek 4. ročníku pod vedením Bc. Marie Fabigové