X. ročník O putovní pohár ředitelky školy ve Frenštátě pod Radhoštěm



Hotel Praha v Novém Jičíně ve středu 24. února 2010 opět poskytl své krásné prostory ke konání již 10. ročníku juniorské barmanské soutěže „O putovní pohár ředitelky školy ve Frenštátě pod Radhoštěm“. Organizaci zajišťovala a garantem za CBA byla Bc. Šárka Janová z Moravskoslezské sekce CBA.

Základní podmínkou pro přípravu nápojů, jejichž kategorie byla FANCY DRINK, bylo použití minimálně 2 cl Tequily Casco Viejo Blanco nebo Gold a jakékoliv množství sirupu MONIN uvedených v příloze propozic. Dalším partnerem soutěže byla společnost COCA-COLA, která soutěžícím dodala nealkoholické nápoje.

Vyhlášeny byly také nejlepší obchodní názvy, které vybrali zástupci partnerských firem (Monin a Ultra Premium Brands).

V letošním roce se přihlásilo 37 soutěžících a to nejen z České republiky, ale i ze Slovenska. Zúčastněné školy byly:

SŠHG Frenštát pod Radhoštěm, Hotelová akadémia Košice, SOŠ Komárno, SHŠ Třebechovice pod Orebem, SOŠ a SOU Třešť, HŠ Třinec, HŠVP Jeseník, SŠGS Praha, HŠ Bosonožská Brno, SŠHS Kroměříž, SŠS Bruntál, SŠGS Frýdek – Místek a SOU obchodní Prostějov.

Vedoucím hodnotících komisí byl generální rozhodčí pan Jiří Bartoň ml., v technické komisi působila slečna Monika Mecová společně s pány Davidem Štanglerem a vzácným hostem ze Slovenska – mistrem světa WCC z Berlína Vladimírem Baňákem. Jakostní komisi měl na starosti pan Karel Zapalač a v jeho společnosti zde ještě zasedali: Mgr. Hana Štanglerová, Martina Nováčková, Martin Eichenbaum (za firmu MONIN), René Stankuš (za firmu Ultra Premium Brands). V přípravně na soutěžící dohlížel Milan Tomiczek který také vyplnil pauzu mezi koncem soutěže a vyhlášením výsledků skvělou flairovou show.

V neposlední řadě je třeba také zmínit Petra Mráčka, který soutěž po celou dobu skvěle moderoval a také Lukáše Hykla, který se staral o veškeré zpracování výsledků.



Tři nejlepší barmani tohoto soutěžního klání:



1. místo Neli Christovová - SŠHS Kroměříž

2. místo Lucie Braneacová – SŠGS Frýdek - Místek

3. místo Lenka Chvojková – SŠGS Frýdek - Místek



Nejlepší obchodní název měl 2 vítěze:



Zástupcem firmy Monin panem Martinem Eichenbaumem byl zvolen:

Vamos ala Playa – Michaela Kakašová – Hotelová akadémia Košice



Zástupcem firmy Ultra Premium Brands panem René Stankušem byl zvolen:

Valanga – Lucie Hřebíčková – SŠHG Frenštát p. R.




Všichni organizátoři, soutěžící i odborná komise vyjádřili na závěr přání setkat se opět v Hotelu Praha v Novém Jičíně v lednu 2011.



Bc. Šárka Janová