Dne 11. ledna se konalo druhé setkání členů Jihomoravské sekce CBA, o.s. a JSC CBA v roce 2008. Sešli jsme se opět v prostorách COCKTAILOVÉHO baru ABSOLUT v Brně na Jánské ulici číslo 21 (www.absolutbar.cz).
Po přivítání významných členů - Emila Válka, Zdeňky Endlicherové, Jiřiny Vavřichové, Radka Bušiny a všech přítomných členů jsme se pustili do programu.
Úvodem jsem omluvil nepřítomnost Majka Lupače, který všechny srdečně pozdravoval, ale zdravotní stav mu neumožnil přijít mezi nás.

Program:
1. Jako první bod programu bylo slavnostní předání plakety za celoživotní zásluhy při rozvoji barmanství panu Emilu Válkovi, udělené při VČS v Peci pod Sněžkou. Ocenění převzal z rukou presidenta CBA Aleše Svojanovského.
2. Dalším bodem bylo odstoupení současného předsedy Jihomoravské sekce CBA Aleše Svojanovského z této funkce. Aleš Svojanovský všem přítomným poděkoval za spolupráci a za podporu, kterou mu členové domácí sekce projevili při volbě prezidenta CBA na volební období 208 - 2012 na VČS v Peci pod Sněžkou.
3. Následujícím bodem programu byla volba nového předsedy Jihomoravské sekce CBA. Navržen byl Ladislav Veleba. Pro jeho zvolení se vyslovila absolutní většina členů sekce.
4. Dále se diskutovalo o směrech a plánech, které nastínil president CBA
5. Dále představil svůj vítězný koktejl z Grand prix CBA 2008 Lukáš Vala, který pro všechny zúčastněné koktejl připravil. S tímto drinkem bude reprezentovat CBA na W.C.C. ve dnech 5. - 10.10.2008 v Puerto Ricu.
6. Hovořilo se o návrhu Karla Mayera - předsedy Moravskoslezské sekce CBA a některých členů Moravskoslezské sekce o přechodu v Brně bydlících členů do Jihomoravské sekce CBA. Bylo předběžně dohodnuto rozloučení-se na připravovaném setkání Moravskoslezské sekce CBA v předvečer soutěže Becherovka cup v Bruntále dne 27.5.2008. Členové Jihomoravské sekce se jednomyslně vyslovili pro přijetí těchto členů - kamarádů - barmanů.
7. Tito noví členové byli pozvání na tuto schůzku, aby se představili.
8. Dále probíhala volná diskuse a zábava.

Jednání bylo ukončeno s tím, že další setkání naší sekce proběhne v letních měsících roku 2008.
Velké poděkování opět patří za přípravu majitelům firmy ABSOLUTBAR a také jejich zaměstnancům za vytvoření příjemného prostředí a za zajištění veškeré techniky.

Za Jihomoravskou sekci CBA

Ladislav Veleba - předseda Jihomoravské sekce CBA a Aleš Svojanovský - prezident CBA