Dne 1. 4. 2008 odstartoval první ročník Czech Bar Awards - soutěže o nejlepší bary v České republice. Hlasovat může veřejnost i odborníci z oblasti gastronomie a mixologie. Bary jsou rozděleny do pěti kategorií: café bar, cocktail bar, design bar, hotelový bar a pivní bar. Hlasování potrvá od 1. dubna do 30. září 2008, slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v listopadu 2008.

Martin Kraut, vydavatel časopisu Barlife, který je odborným garantem soutěže říká: „Časopis Barlife, který bude soutěž Bar Awards každoročně vyhlašovat, je především o edukaci. Jeho cílem je zvyšovat gastronomickou úroveň čtenářů - profesionálů, kteří následně poskytují služby svým hostům. Bar Awards by měly veřejnosti představit ty podniky, které to v daných kategoriích umí nejlépe. Které se odlišují od ostatních a mohou být jiným podnikům inspirací.“

Volba nejlepších barů České republiky bude probíhat ve dvou kolech. V prvním kole bude hlasovat veřejnost, a to prostřednictvím internetu na stránkách www.barawards.cz a pomocí sms. Finálovou pětici v každé kategorii tvoří 4 podniky, které získaly nejvyšší počet hlasů od veřejnosti a jeden podnik, který nominuje organizátor a odborný garant soutěže - časopis Barlife. Ve druhém kole bude porota složená z odborníků v oblasti gastronomie a mixologie i ze zástupců médií vybírat jednoho vítěze v každé z pěti kategorií.
Odborná porota poté také vybírá absolutního vítěze "Nejlepší bar České republiky" a to z vítězů jednotlivých kategorií.

Více informací naleznetne na www.barawards.cz