Revolucionáři na koni. Kdo vyvede gastronomii z koronavirové krize? Přece pankáči z postranních uliček, kteří se místo remcání chopí tvrdé práce a beze strachu z nutných změn své podniky ochrání před krachem. Nadějeplný pohled na věc!

Zachraňují ostošest. O projektu zachranpivo.cz už tady byla řeč. Jeho zakladatelům z kytínského pivovaru se díky téhle webové stránce již kompletně podařilo vyprázdnit sklady, nyní proto prodávají produkci spřáteleného pivovaru Varnsdorf. A projekt se mezitím rozšířil na Slovensko

Národní klenot. Budějovický Budvar vystavěli v roce 1895 tehdejší čeští právovárečníci na zelené louce, první várka desetistupňového piva měla objem 200 hektolitrů. Z těch dob dodnes stojí v areálu pivovaru pouze sušárna sladu a zbytek sladovny.

Osobnosti z etiket. Alkoholové značky a více či méně pravdivé příběhy s nimi spjaté – to je folklór nápojového průmyslu. Zajímá vás, kdo byl opravdový Jack Daniel, kapitán Morgan nebo pán vyobrazený na etiketě Diplomática?