Velká pivní soutěž. Desítky elitních světových i tuzemských degustátorů piva na konci ledna hodnotily v Praze vzorky v pivních soutěžích Golden Bohemia a Česká a moravská pivní koruna. Ze 132 přihlášených pivovarů jich nejvyšší ocenění získalo 37.

Jako hub po dešti? Minipivovarnictví na jižní Moravě se stále rozvíjí, nejdynamičtější boom už ale má zřejmě za sebou. Loni v regionu vznikly čtyři nové minipivovary a jeden zanikl. V nejsilnějším roce 2015 přitom začalo pivo vařit deset nových provozů.

Pivní šampaňské. V Plzni navařili pivní speciál zřídka vídané kategorie – Brut IPA. Toto pivo charakterizuje nízký až nulový obsah cukru, je tedy velmi suché a přezdívá se mu „pivní šampaňské“. Dáte si ho do konce února ve vybraných restauracích.

Ministerstvo utahuje šrouby. Reklama na alkohol bez lidí, povinné zdravotní varování, zobrazování pouze mezi 22. a 6. hodinou. Ministerstvo zdravotnictví chce radikálně zpřísnit podmínky inzerce pro výrobce a distributory alkoholu. Současná regulace je podle něj nedostatečná.

Reprezentantka. Novou ambasadorkou Becherovky se stala Bára Ceľuchová, která donedávna působila jako barmanka v pražském L’Fleur baru. Jejím úkolem například bude rozvíjet dlouhodobé projekty pro barmanskou komunitu či připravovat koktejly v Becherovkové zóně na letních festivalech.